Volkswagen: Στροφή στην ηλεκτροκίνηση- περικοπές κόστους για ανάκτηση κερδών

Volkswagen: Στροφή στην ηλεκτροκίνηση- περικοπές κόστους για ανάκτηση κερδών
Τρίτη, 16/03/2021 - 14:53

Η Volkswagen είναι πεπεισμένη ότι οι περικοπές κόστους θα την βοηθήσουν να αυξηθούν τα περιθώρια κέρδους τα επόμενα χρόνια, δήλωσε η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο την Τρίτη, μια ημέρα μετά την περιγραφή μιας φιλόδοξης επέκτασης στην ηλεκτροκίνηση.

«Η καλή μας απόδοση το 2020, ένα έτος που κυριαρχείται από κρίση, θα μας δώσει ώθηση για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού μας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Herbert Diess.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν έως και 5%, στο υψηλότερο επίπεδό τους, από τις 16 Ιουλίου 2015, δεδομένης της αποτίμησης αγοράς άνω των 116 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Volkswagen στοχεύει στον υπερδιπλασιάσμό των παραδόσεων ηλεκτρικών οχημάτων σε 1 εκατομμύριο φέτος, και πρόσθεσε ότι θα εφαρμόσει επίσης ένα τυποποιημένο μοντέλο πλατφόρμας που εισήχθη για την παραγωγή οχημάτων πριν από χρόνια σε λογισμικό, μπαταρίες και φόρτιση.

Αυτά τα σχόλια του Diess έρχονται μια μέρα αφότου η Volkswagen παρουσίασε σχέδια για κατασκευή έξι μονάδων κυψελών μπαταριών στην Ευρώπη και θα επεκτείνει την υποδομή για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, επιταχύνοντας τις προσπάθειες να ξεπεράσει την Tesla.

Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι στόχευε σε λειτουργικό περιθώριο 7% -8% έως το 2025, προσθέτοντας ότι πιθανότατα θα τερματίσει το 2021 στο 5% -6,5%.

Για να διαχειριστεί καλύτερα το κόστος προσωπικού, η Volkswagen προσέφερε την Κυριακή πρόωρη ή μερική συνταξιοδότηση σε ηλικιωμένους υπαλλήλους, που θα μπορούσε να μειώσει έως και 4.000 θέσεις εργασίας στα εργοστάσιά της στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος απασχολεί περίπου 670.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

«Στόχος μας είναι να θέσουμε τον φιλόδοξο μετασχηματισμό του Ομίλου Volkswagen σε σταθερή οικονομική βάση», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών Arno Antlitz.

Με πληροφορίες από: Reuters