Ιαπωνία: Κοινοπραξία για παραγωγή υδρογόνου σε τοπικό επίπεδο

Ιαπωνία: Κοινοπραξία για παραγωγή υδρογόνου σε τοπικό επίπεδο
Τετάρτη, 24/02/2021 - 15:57

Τρεις ιαπωνικές εταιρείες, οι CMB, ITOCHU και Nippon Coke & Engineering Company (NCE) πρόκειται να ξεκινήσουν μια εταιρεία που θα εστιάζει στην τοπική παραγωγή υδρογόνου για κατανάλωση στο νησί Kyushu της Ιαπωνίας.

Χρησιμοποιώντας το υδρογόνο της Nippon Coke και τη μηχανή υδρογόνου της CMB, πιστεύεται ότι τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση υδρογόνου θα ικανοποιούνται στο νησί.

Η συνεργασία διασφαλίζει μια πρώιμη αλυσίδα εφοδιασμού βασισμένη στην τοπική παραγωγή για να συμβάλει στην υλοποίηση μιας κοινωνίας χωρίς άνθρακα. Η αναμενόμενη αρχική ετήσια παραγωγή θα είναι 500.000 κιλά υδρογόνου ετησίως.

Σημειώνεται ότι από το 2017, η CMB έχει αναπτύξει εφαρμογές υδρογόνου, τόσο για τη ναυτιλία όσο και για τη λιμενική βιομηχανία.

Η CMB ανέπτυξε επίσης τον πρώτο κινητήρα διπλού καυσίμου 1 MW, σε κοινή επιχείρηση με την ABC Engines (BeHydro). Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, σκοπεύει να ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία επιβατηγών πλοίων με κινητήρα διπλού καυσίμου στην περιοχή Setouchi.

Στην Ιαπωνία, το υδρογόνο θεωρείται ως βασική τεχνολογία για την επίτευξη της ουδετερότητας από άνθρακα. Σε σύγκριση με τις κυψέλες καυσίμου, οι κινητήρες διπλού καυσίμου με υδρογόνο μπορούν να μειώσουν το αρχικό κόστος επένδυσης και να εισαχθούν χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση και η αξιοπιστία.