Siemens Gamesa: Επέκταση εργοστασίου παραγωγής πτερυγίων, καθώς οι ανεμογεννήτριες του μέλλοντος θα αυξάνουν την ισχύ τους

Siemens Gamesa: Επέκταση εργοστασίου παραγωγής πτερυγίων, καθώς οι ανεμογεννήτριες του μέλλοντος θα αυξάνουν την ισχύ τους
Δευτέρα, 22/02/2021 - 12:09

Η Siemens Gamesa έχει υποβάλει αίτηση άδειας προγραμματισμού για την αύξηση του μεγέθους της μονάδας παραγωγής της στο Hull, ώστε να μπορεί να κατασκευάσει μεγαλύτερα πτερύγια για τις τελευταίας γενιάς υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.

Τα έγγραφα προγραμματισμού δείχνουν ότι η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση στις τοπικές αρχές για άδεια τροποποίησης και επέκτασης της υπάρχουσας εγκατάστασής της και για την κατασκευή δύο επιπλέον εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα καλύπτουν έκταση περίπου 41.600 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με έγγραφα σχεδιασμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gamesa Ηνωμένου βασιλείου, Clark Macfarlane, ανέφερε:

«Ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας μείωσης του κόστους για τους καταναλωτές, οι μελλοντικές ανεμογεννήτριες θα συνεχίσουν να αυξάνουν την ισχύ τους κάτι που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν αλλαγές στις εργοστασιακές μας δραστηριότητες για τη δημιουργία του χώρου και της ικανότητας παραγωγής πτερυγίων μήκους άνω των 100 μέτρων».

Πηγή: reNEWS