Eni: Αύξηση του πράσινου αποτυπώματός της στην Ισπανία με την απόκτηση 3 φωτοβολταϊκών πάρκων

Eni: Αύξηση του πράσινου αποτυπώματός της στην Ισπανία με την απόκτηση 3 φωτοβολταϊκών πάρκων
Παρασκευή, 19/02/2021 - 12:58

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni πρόκειται να αγοράσει τρία έργα ηλιακής ενέργειας στην Ισπανία από τον προγραμματιστή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας X-Elio, ως μέρος των σχεδίων επέκτασης της πράσινης επιχείρησής της.

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 140 MW, σύμφωνα με την Eni, προσθέτοντας βρίσκεται σε συνομιλίες με την X-Elio για την ανάπτυξη περισσότερων έργων ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα για να φτάσει το 1 GW ισχύος τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Eni παρουσίασε μια φιλόδοξη προσπάθεια καθαρισμού της επιχείρησής της πέρυσι που περιλαμβάνει την αύξηση της ανανεώσιμης ισχύος στα 5 GW έως το 2025 και σε περισσότερα από 55 GW έως το 2050.

Η εταιρεία αναμένεται να ενημερώσει τη στρατηγική της την Παρασκευή.

«Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει σημαντικά την παρουσία της Eni στην ισπανική αγορά ... και συμπληρώνει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις που είναι ήδη εγκατεστημένες στην περιοχή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi.

Σχετικά με την X-Elio, διαθέτει 250 MW ανανεώσιμης ισχύος υπό κατασκευή στην Ισπανία και περισσότερα από 1,5 GW υπό ανάπτυξη.

Πηγή: Reuters