Siemens Gamesa: Παροχή ανεμογεννητριών στο υπεράκτιο αιολικό έργο Hollandse Kust Noord, 759 MW

Siemens Gamesa: Παροχή ανεμογεννητριών στο υπεράκτιο αιολικό έργο Hollandse Kust Noord, 759 MW
Πέμπτη, 11/02/2021 - 15:54

Νέο συμβόλαιο παράδοσης ανεμογεννητριών υπέγραψε η Siemens Gamesa με την CrossWind για το υπεράκτιο αιολικό έργο Hollandse Kust Noord, ισχύος 759 MW.

Η συμφωνία αφορά την παράδοση 69 ανεμογεννητριών Siemens Gamesa, τύπου SG 11.0-200 DD και 15ετής συμφωνία παροχής υπηρεσιών και συντήρησης.

Οι τελικοί όροι της συμφωνίας αναμένεται να πληρούνται τους επόμενους μήνες, μετατρέποντας τη σύμβαση σε σταθερή παραγγελία για τη Siemens Gamesa.

Η Ειδοποίηση για Συνέχεια υπεγράφει, μετά την έκδοση της αμετάκλητης άδειας από τις ολλανδικές αρχές στην CrossWind, τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι μητρικές εταιρείες της CrossWind, Shell και Eneco, έχουν ήδη λάβει την τελική επενδυτική απόφαση. Σημειώνεται ότι η CrossWind είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Shell (79,9%) και της Eneco (20,1%).

Σχετικά με το έργο Hollandse Kust Noord πρόκειται για το τρίτο έργο του ολλανδικού εθνικού υπεράκτιου αιολικού χάρτη πορείας που βασίζεται σε προσφορές χωρίς επιδοτήσεις. Οι κατασκευαστικές εργασίες στο Hollandse Kust Noord αναμένεται να ξεκινήσουν το 2023 με την έναρξη λειτουργίας των ανεμογεννητριών να προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον ίδιο χρόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa υπεράκτιων επιχειρήσεων, Marc Becker, δήλωσε:

«Ως το πρώτο μας έργο με τη Shell και το δεύτερο υπεράκτιο έργο μας με την Eneco, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που αναπτύσσουμε τη συνεργασία μας και με τις δύο εταιρείες μέσω του Hollandse Kust Noord. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε την εμπειρία μας στον υπεράκτιο αιολικό τομέα και να βοηθήσουμε την Ολλανδία να επιτύχει μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τον την παραγωγή πράσινης ενέργειας έως το 2050. Σε ακόμη πιο τοπικό επίπεδο, η μακροπρόθεσμη συμφωνία παροχής υπηρεσιών εξασφαλίζει άμεσα οικονομικά οφέλη για τα επόμενα χρόνια».

Η Ολλανδία σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι υπεράκτιες αιολικές ζώνες μεταξύ του 2015 και του 2030 στο δρόμο για την επίτευξη ουδετερότητας σε άνθρακα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.