Vestas: Εξασφάλισε νέα παραγγελία 36 MW για τη δεύτερη φάση αιολικού έργου στη Σκωτία

Vestas: Εξασφάλισε νέα παραγγελία 36 MW για τη δεύτερη φάση αιολικού έργου στη Σκωτία
Τετάρτη, 03/02/2021 - 14:50

Η Vestas εξασφάλισε παραγγελία 36 MW για τη δεύτερη φάση του έργου αιολικής ενέργειας Sandy Knowe στη Σκωτία από την ERG, έναν από τους κορυφαίους φορείς εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η σύμβαση περιλαμβάνει προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 10 ανεμογεννητριών Vestas, τύπου V112-3.45 MW ισχύος 3, 6 MW. Επιπλέον, έχει συμφωνηθεί και η μακροπρόθεσμη παροχή υπηρεσιών Active Output Management (AOM) 5000, ενώ το έργο θα διαθέτει επιπλέον μια λύση VestasOnline Business SCADA, μειώνοντας τον χρόνο διακοπής λειτουργίας του ανεμογεννήτριας και βελτιστοποιώντας έτσι την ενεργειακή απόδοση. Οι παραδόσεις των ανεμογεννητριών αναμένεται να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2020, η Vestas κέρδισε συμβόλαιο για την πρώτη φάση του έργου των 50 MW από τον ίδιο πελάτη.

Τα έργα θα βρίσκονται στην περιοχή Dumfries & Galloway Council στη Νοτιοδυτική Σκωτία.

Όπως αναφέρει η Vestas στο δελτίο τύπου, με αυτή τη συμφωνία ενισχύει την παρουσία της στην αιολική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια και έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 2.000 ανεμογεννήτριες,συνολικής ισχύος περίπου 4,2 GW.

Ο Nils de Baar, Πρόεδρος της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την ERG στη Σκωτία και είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε τη συμβολή μας στην εντυπωσιακή μετάβαση της χώρας σε ένα σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι μια τέλεια συγκυρία που το COP26, η σημαντικότερη εκδήλωση ύστερα από τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015, θα πραγματοποιηθεί εδώ αργότερα φέτος».

Μέχρι το 2030, η Σκωτία στοχεύει στο να καλύψει το 50% της ενεργειακής ζήτησης στους τομείς της ηλεκτροδότησης, της θερμότητα και των μεταφορών με ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των εθνικών αρχών, ο χερσαίος αιολικός τομέας παράγει περίπου το 70% της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας, ακολουθούμενος από τον υδροηλεκτρικό και τον υπεράκτιο αιολικό τομέα, ως τις κύριες πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.