Η κοινοπραξία μεταξύ MHI και Vestas στην Ιαπωνία είναι πλέον γεγονός

Η κοινοπραξία μεταξύ MHI και Vestas στην Ιαπωνία είναι πλέον γεγονός
Δευτέρα, 01/02/2021 - 14:24

Μία νέα κοινοπραξία μεταξύ της Mitsubishi Heavy Industries (MHI) και της Vestas για την περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων των χερσαίων και υπεράκτιων ανεμογεννητριών στην Ιαπωνία είναι πλέον σε λειτουργία.

Η MHI Vestas Japan ιδρύθηκε με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο εταίρων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και κυρίως των ανεμογεννητριών. Πρόκειται για μια κοινοπραξία που επωφελείται από τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει η MHI με πολλούς πελάτες μέσω της επιχείρησης συστημάτων ισχύος, σε συνδυασμό με το ισχυρό ιστορικό της Vestas στις παραδόσεις ανεμογεννητριών.

Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία, η MHI κατέχει το 70% των μετοχών και το 30% η Vestas και εκτός από την επέκταση της χρήσης της χερσαίας και υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, η νέα κοινοπραξία θα ενσωματώσει τις τεχνολογικές δυνατότητες και την εμπειρία των δύο συνεργατών της.

Αναφέρεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της MHI Vestas Japan, με έδρα στο Chiyoda-ku στο κέντρο του Τόκιο, θα είναι ο Masato Yamada, πρώην περιφερειακός διευθυντής της της MHI Vestas Offshore Wind για την Ασία και τον Ειρηνικό.

Σύμφωνα με προβλέψεις, η παγκόσμια αγορά συστημάτων αιολικής ενέργειας αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 10 χρόνια, με την Ασία να αντιπροσωπεύει το ήμισυ αυτής της ζήτησης με μέσο ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 10%, εξαιρουμένης της Κίνας.

Η ιαπωνική κυβέρνηση καλεί επίσης την υπεράκτια αιολική ενέργεια να γίνει μια σημαντική πηγή ενέργειας, καθώς η χώρα επιδιώκει τη μέγιστη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να επιτύχει την αποανθρακοποίηση μέχρι το 2050.