Siemens Gamesa: Πλάνα για νέο εργοστάσιο πτερυγίων στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ

Siemens Gamesa: Πλάνα για νέο εργοστάσιο πτερυγίων στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ
Δευτέρα, 01/02/2021 - 11:52

Η Siemens Gamesa σχεδιάζει να ανοίξει ένα εργοστάσιο πτερυγίων ανεμογεννητριών στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ σε συνεργασία με την Dominion Energy.

Εάν δοθεί το πράσινο φως, το εργοστάσιο πρόκειται να λειτουργήσει περί το 2024 - 2025, για να συμπέσει με το υπεράκτιο έργο της Dominion, Coastal Virginia, ισχύος 2640 MW, στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa, Andreas Nauen δήλωσε:

«Αυτή η δυνητική επένδυση συνδέεται στενά με ένα από τα έργα που αναπτύσσουμε με την Dominion. Μαζί σχεδιάζουμε, προετοιμάζουμε και εξετάζουμε διάφορες επιλογές σχετικά με το μέγεθος και τις διαδικασίες που ακολουθούμε σε αυτό το εργοστάσιο. Δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, αλλά συνδέεται με έργα του 2024/25. [...] Θα πρέπει επίσης να μεταφράσουμε τον αγωγό μας σε σταθερές παραγγελίες και στη συνέχεια θα ληφθεί μια τελική απόφαση».

Ο Nauen αναφέρθηκε επίσης στη δέσμευση για ανάπτυξη τοπικού περιεχομένου στις ΗΠΑ:

«Έχουμε αρκετές δεσμεύσεις στις ΗΠΑ και συμμετέχουμε σε αρκετούς πλειστηριασμούς έμμεσα με τους πελάτες μας - και μέρος αυτού είναι μια δέσμευση για τοπικό περιεχόμενο. Όμως πρέπει να εξισορροπήσουμε τα τοπικά οικονομικά οφέλη με την παροχή εμπορικά ανταγωνιστικών ανεμογεννητριών».