BP και η Equinor ολοκλήρωσαν την κοινή τους στρατηγική υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ

BP και η Equinor ολοκλήρωσαν την κοινή τους στρατηγική υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ
Δευτέρα, 01/02/2021 - 12:28

Η BP και η Equinor ολοκλήρωσαν τον σχηματισμό της κοινής τους στρατηγικής για την υπεράκτια αιολική συνεργασία τους στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αγορά 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων της BP από την Equinor που αφορά το ποσοστό του 50% σε δύο μεγάλες περιοχές στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Η νέα συνεργασία πρόκειται να αναπτύξει έως και 4,4 GW μέσω δύο έργων – του Empire Wind και του Beacon Wind - και θα επιδιώξει την από κοινού περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ.

Η ολοκλήρωση της συνεργασίας ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχία στο διαγωνισμό για τα έργα Empire Wind 2 και Beacon Wind 1, με σκοπό την παροχή 2.5 GW ισχύος στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία σε διαγωνισμό υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.

Μαζί με το υπάρχον έργο σε ανάπτυξη Empire Wind 1, ισχύος 816 MW, η προαναφερόμενη επιτυχία αντιπροσωπεύει μια συνολική δέσμευση για την παροχή 3.3 GW ανανεώσιμης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BP για το αέριο και την ενέργεια χαμηλού άνθρακα, Dev Sanyal, δήλωσε:

«Βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες με την ταχέως αναπτυσσόμενη υπεράκτια αιολική επιχείρηση της BP, συμβάλλοντας σημαντικά στους στρατηγικούς μας στόχους και αναπτύσσοντας περιουσιακά στοιχεία που θα προσφέρουν μακροπρόθεσμες, σταθερές αποδόσεις».