Orsted: Αναδιοργάνωση της δομής της με σκοπό την ανάπτυξη των ανανεώσιμου τομέα

Orsted: Αναδιοργάνωση της δομής της με σκοπό την ανάπτυξη των ανανεώσιμου τομέα
Παρασκευή, 29/01/2021 - 12:21

Η Orsted αναδιοργανώνει την οργανωτική της δομή με σκοπό την εκμετάλλευση περισσότερων ευκαιριών ΑΠΕ και των συναφών ενεργειακών περιοχών, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου.

Η εταιρική δομή αυτή τη στιγμή, η οποία διαθέτει τρεις επιχειρηματικές μονάδες, υπεράκτιες, χερσαίες και βιοενέργεια, θα αντικατασταθεί από μια «πρωτίστως λειτουργική δομή» που περιλαμβάνει έργα EPC και λειτουργίες. Η χερσαία επιχείρηση θα συνεχίσει να οργανώνεται σε μία επιχειρηματική μονάδα, την χερσαία.

Η εμπορική μονάδα θα συγκεντρώσει εμπορικά εστιασμένες λειτουργίες από τις τον υπεράκτιο τομέα και τη βιοενέργεια, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου.

Η εμπορική μονάδα θα διευθύνεται από τον Martin Neubert, ο οποίος θα γίνει ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Orsted, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Orsted και θα συμμετέχει επίσης στην εκτελεστική επιτροπή. Ο τομέας EPC και λειτουργιών θα συγκεντρώσει το EPC, τα υπεράκτια έργα, την βιοενέργεια και θα διευθύνεται από τον Γενικό Διευθυντή Επιχειρήσεων (CCO).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Orsted, Mads Nipper θα ηγηθεί του EPC και των έργων μέχρι να καλυφθεί η θέση.

Ο χερσαίος τομέα θα παραμείνει μια ξεχωριστή επιχειρηματική μονάδα, η οποία διαφέρει από την υπόλοιπη Orsted, σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο και τη στρατηγική της, δήλωσε η εταιρεία. Ο Declan Flanagan θα συνεχίσει να ηγείται του τομέα.

Ο Nipper δήλωσε:

«Η Orsted είναι σε θέση να αξιοποιήσει το μελλοντικό δυναμικό ανάπτυξης στις παγκόσμιες αγορές ανανεώσιμων πηγών. Με τον νέο οργανισμό που εφαρμόζουμε τώρα, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ακόμη ισχυρότερη εστίαση προς τον πελάτη και την αγορά, να ενισχύσουμε περαιτέρω των τομέα του EPC και και να υποστηρίξουμε την κλιμάκωση του οργανισμού μας καθώς συνεχίζουμε την ισχυρή πορεία ανάπτυξης στα χρόνια που έρχονται».

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Orsted θα αποτελείται από τον CEO Mads Nipper, τον CFO Marianne Wiinholt, τον CCO και τον αναπληρωτή CEO της ομάδας Martin Neubert. Η εκτελεστική επιτροπή της Orsted θα απαρτίζεται από τους Nipper, Wiinholt, Neubert, Flanagan και τον διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, Henriette Fenger Ellekrog.