EDF: Επιβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση του πλωτού αιολικού έργου BOD στην Αγγλία

EDF: Επιβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση του πλωτού αιολικού έργου BOD στην Αγγλία
Πέμπτη, 28/01/2021 - 15:47

Η EDF Renewables επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση του υπεράκτιου πλωτού αιολικού έργου, Blyth Offshore Demonstrator, στα ανοιχτά της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Ο Γάλλος προγραμματιστής ξεκίνησε το προγραμματισμένο έργο το οποίο θα περιλαμβάνει έως και 5 ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος έως και 58,4 MW, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το reNEWS.

Το έργο βρίσκεται κοντά στην επιχειρησιακή πρώτη φάση των 41,5MW που έχει κατασκευαστεί με θεμέλια βάσης βαρύτητας, ενώ το χρονοδιάγραμμα για τη δεύτερη φάση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Ωστόσο, με κάθε επιφύλαξη λεπτομερούς προγραμματισμού, ο στόχος είναι να τεθεί πλήρως σε λειτουργία έως την άνοιξη του 2025.

«Οι ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν στο έργο BOD Phase Two θα κατασκευαστούν σε πλωτές υποκατασκευές», δήλωσε η EDF.

Σημειωνεται ότι οι βασικοί εργολάβοι του έργου δεν έχουν ακόμα επιλεγεί, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι προμηθευτές ανεμογεννητριών, όμως εξετάζεται μια σειρά επιλογών πλωτής τεχνολογίας, με τον τελικό σχεδιασμό να καθορίζεται από περισσότερες λεπτομερείς μελέτες μηχανικής.