Shell: Απόκτηση ποσοστού 51% σε κοινοπραξία για ανάπτυξη πλωτού αιολικού έργου στην Ιρλανδία

Shell: Απόκτηση ποσοστού 51% σε κοινοπραξία για ανάπτυξη πλωτού αιολικού έργου στην Ιρλανδία
Τετάρτη, 27/01/2021 - 15:32

Η Shell New Energies πρόκειται να αποκτήσει μερίδιο 51% στην Kinsale με της Simply Blue Energy, για την ανάπτυξη πλωτού υπεράκτιου αιολικού έργου.

Πιο συγκεκριμένα, η Kinsale συστάθηκε για να αναπτύξει το έργο Emerald, ένα πλωτό αιολικό πάρκο στην Κελτική Θάλασσα, στα ανοιχτά της Ιρλανδίας.

Η νέα κοινοπραξία θα λειτουργεί από την Simply Blue Energy, υποστηριζόμενη από ειδικούς της Shell για την πλωτή αιολική ενέργεια, με τα γραφεία της εταιρείας να βρίσκονται στην περιοχή Cork City Docklands.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία συνδυάζει την εμπειρία της Simply Blue στην ανάπτυξη έργων πλωτής αιολικής ενέργειας και την γνώση της στο περιβάλλον της Κελτικής Θάλασσας, με την υπεράκτια εμπειρία της Shell, την τεχνογνωσία πλωτής αιολικής ενέργειας και την ικανότητα ανάπτυξης μεγάλων και σύνθετων έργων.

Οι ανεμογεννήτριες πλωτής αιολικής ενέργειας μπορούν να εγκατασταθούν σε βαθύτερα νερά από αυτά με θεμελίωση των ανεμογεννητριών στον πυθμένα της θάλασσας, πράγμα που σημαίνει ότι το έργο Emerald μπορεί να βρίσκεται 35-60 χιλιόμετρα ανοικτά της ακτής, μειώνοντας τις οπτικές επιπτώσεις.

Ανάλογα με το μέγεθος επιλεγομένων ανεμογεννητριών, η πρώτη φάση του έργου θα περιλαμβάνει 15-25 ανεμογεννήτριες.

Σημειώνεται ότι το Emerald Project θα χρησιμοποιεί υπερσύγχρονες πλωτές γεννήτριες και θα έχει αρχική εγκατεστημένη ισχύ 300 MW. Επιπλέον, θα βρίσκεται κοντά στα πεδία φυσικού αερίου Kinsale, τα οποία βρίσκονται σήμερα εκτός λειτουργίας.

Πηγή: reNEWS