Cubico: Επενδύει σε αιολικό έργο 300 MW στην Αυστραλία

Cubico: Επενδύει σε αιολικό έργο 300 MW στην Αυστραλία
Τετάρτη, 27/01/2021 - 16:07

Η Cubico Sustainable Investments θα είναι ο κύριος επενδυτής του αιολικού έργου Delburn Wind Farm, ισχύος 300 ΜW στην Αυστραλία.

Ο επενδυτής έχει ενταχθεί στην OSMI Australia ως κοινός αναπτυξιακός εταίρος και θα αγοράσει το 100% του έργου στην πολιτεία της Βικτώριας πριν από την έναρξη της κατασκευής του.

Ο επικεφαλής της Cubico στην Αυστραλία, David Smith δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε σε αυτό το καινοτόμο έργο στην κοιλάδα Latrobe - την καρδιά της παραγωγής ενέργειας της Βικτώριας - και δεσμευόμαστε να παραδώσουμε ένα έργο υψηλής ποιότητας που θα υποστηρίξει επίσης την οικονομική μετάβαση της περιοχής, συμβάλλοντας στους στόχους ανανεώσιμης ενέργειας της Βικτώριας. Η Cubico έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί στενά με την κοινότητα που περιβάλλει το έργο και θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η OSMI, όπως είναι η μεγιστοποίηση των ευκαιριών για τοπικές προμήθειες και η παροχή ενός Κοινοτικού Σχεδίου Οφέλους βέλτιστων πρακτικών».

Σημειώνεται ότι μέσω των ρυθμίσεων, η OSMI θα συνεχίσει να είναι το δημόσιο πρόσωπο του έργου. Η εταιρεία θα παρέχει συνεχείς υπηρεσίες όπως κοινοτική δέσμευση, συμμόρφωση με τις εγκρίσεις ανάπτυξης και διαχείριση γης κατά την περίοδο κατασκευής και τις πρώτες εργασίες.