Siemens Gamesa : Νέα παραγγελιά ανεμογεννητριών ύψους 81 MW στη Φινλανδία

Siemens Gamesa : Νέα παραγγελιά ανεμογεννητριών ύψους 81 MW στη Φινλανδία
Δευτέρα, 18/01/2021 - 15:02

Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 81MW δέχτηκε η Siemens Gamesa για αιολικό πάρκο στη Φινλανδία.

Η συμφωνία έγινε με την Suomen Hyotytuuli και αφορά την παράδοση 14 ανεμογεννητριών Siemens Gamesa τύπου 5,8-155 με ρότορα ύψους 155 μέτρων, στον ιστότοπο Alajoki-Peuralinna στην κεντρική Φινλανδία.

Η Siemens Gamesa δήλωσε ότι οι ανεμογεννήτριες θα είναι επίσης εξοπλισμένες με ένα πακέτο χαμηλής θερμοκρασίας και με εφαρμογή «Λειτουργία με Πάγο» που θα τους επιτρέπει να αποδίδουν σε οποιαδήποτε καιρική συνθήκη.

Οι ανεμογεννήτριες αναμενεται να τεθούν σε λειτουργία το 2022.

Σημειώνεται ότι η Siemens Gamesa έχει συνεργαστεί με την Suomen Hyotytuuli τόσο σε χερσαία όσο και σε υπεράκτια έργα τα τελευταία χρόνια και αναμένει να συνεχιστεί η συνεργασία τους και στο μέλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa για χερσαία έργα, Lars Bondo Krogsgaard, δήλωσε:

«Η αποδόχή της πλατφόρμας Siemens Gamesa 5.X ήταν εξαιρετική σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες είναι από τις πιο πρωτοποριακές χώρες σε ό,τι αφορά την αιολική ενέργεια. Είμαστε λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με την Suomen Hyotytuuli με αυτήν τη νέα συμφωνία και να φέρουμε τεχνολογία που μπορεί να οδηγήσει στην ενεργειακή μετάβαση στη Φινλανδία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Suomen Hyotytuuli, Toni Sulameri, δήλωσε:

«Η Suomen Hyötytuuli έχει 21 χρόνια ιστορίας στην παραγωγή αιολικής ενέργειας και η Siemens Gamesa ήταν συνεργάτης μας από την αρχή. Η επιλογή των ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa ήταν η καταλληλότερη για τον ιστότοπο Alajoki-Peuralinna, θέτοντάς την ένα βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση μιας πιο οικονομικής παραγωγής αιολικής ενέργειας».