Orsted: Τα κέρδη του 2020 θα είναι μεγαλύτερα από τον στόχο που είχε θέσει

Orsted: Τα κέρδη του 2020 θα είναι μεγαλύτερα από τον στόχο που είχε θέσει
Τετάρτη, 13/01/2021 - 11:56

Η Orsted πρόκειται να καταγράψει λειτουργικά κέρδη ύψους 18 δισεκατομμυρίων κορώνων Δανίας (2,4 δισεκατομμύρια ευρώ) για το 2020, σε σύγκριση με την καθοδήγηση που είχε εκδώσει για 16-17 δισεκατομμύρια κορώνες.

Η εταιρεία αιολικής ενέργειας ανέφερε είπε ότι η καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση, η οποία θα επιβεβαιωθεί στην ετήσια έκθεση που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο μήνα, είναι «προσωρινή».

Ωστόσο, πρόκειται για μια «σημαντική λειτουργική απόδοση για ολόκληρο τον όμιλο» τους τελευταίους μήνες του έτους.

«Επιτύχαμε υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη από τα έργα που ήδη λειτουργούν και τις συναλλαγές που σχετίζονται με την αντιστάθμιση των ανοιγμάτων ενέργειας και επιπλέον, είδαμε θετικά προσωρινά αποτελέσματα στο χαρτοφυλάκιο της επιχείρησης φυσικού αερίου λόγω των υψηλότερων τιμών του κατά το τέλος του έτους», ανέφερε η εταιρεία την Τρίτη.

«Επιπλέον, το σταθερό κόστος ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο σε ολόκληρο τον Όμιλο και επιπλέον το κόστος ανάπτυξης έργων στις ΗΠΑ ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο, κυρίως λόγω των συγκυριών».

Σημειώνεται ότι η Orsted έχει εκδώσει την οδηγία για το 2021, σύμφωνα με την οποία το αναμενόμενο λειτουργικό κέρδος είναι στα 15-16 δις κορώνες Δανίας.

Αυτό περιλαμβάνει χαμηλότερα κέρδη στον υπεράκτιο τομέα σε σύγκριση με το αναμενόμενα αποτελέσματα για το 2020 στα 14,8 δις κορώνες.

«Το 2021, αναμένουμε αύξηση των δαπανών ανάπτυξης έργων, των εξόδων O&M που σχετίζονται με τα έργα Greater Changhua 1 & 2a και το Hornsea 2 πριν τεθούν σε λειτουργία το 2022, υψηλότερες χρεώσεις για τη χρήση του Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας και χαμηλότερα κέρδη από το Horns Rev 2 που έληξε η περίοδος επιδότησης τον Οκτώβριο 2020».

Πηγή: reNEWS