Siemens Gamesa: Πρώτη παραγγελία για αιολικό πάρκο στην Αιθιοπία 100MW

Siemens Gamesa: Πρώτη παραγγελία για αιολικό πάρκο στην Αιθιοπία 100MW
Δευτέρα, 04/01/2021 - 14:52

Η Siemens Gamesa εξασφάλισε την πρώτη παραγγελία ανεμογεννητριών στην Αιθιοπία από την Ethiopian Electric Power (EEP) για το αιολικό πάρκο Assela, ισχύος 100 MW.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα παραδώσει 29 ανεμογεννήτριες τύπου 3.4-132 , οι οποίες πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία έως την άνοιξη του 2023.

Το αιολικό πάρκο, το οποίο θα βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Αντίς Αμπέμπα, θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας μέσω της Danida Business Finance.

Αναφέρεται ότι η Αιθιοπία έχει θέσει ως στόχο την κάλυψη του 100% της εγχώριας ζήτησης σε ενέργεια μέσω ΑΠΕ έως το 2030. Μάλιστα η χώρα έχει την ικανότητα να φτάσει τα 10 GW αιολικής ισχύος, έχοντας εγκαταστήσει μέχρι στιγμής 324 MW, σύμφωνα με την Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa Νότιας Ευρώπης και Αφρικής για τα χερσαία έργα, Roberto Sabalza, δήλωσε:

«Η Siemens Gamesa σκοπεύει να επεκτείνει την ηγεσία της σε ολόκληρη την Αφρική και με τη σειρά της να βοηθήσει στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια σε ολόκληρη την ήπειρο. Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που αρχίζουμε να δουλεύουμε στην Αιθιοπία και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ΕΕΠ για να συνεχίσουμε να προωθούμε την προσπάθεια για εγκατάσταση περισσότερων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για την επίτευξη των στόχων για ενεργειακή μετάβαση».