Έκλεισε η συμφωνία εταιρικής συνεργασίας μεταξύ Vestas και Mitsubishi Heavy Industries (MHI)

Έκλεισε η συμφωνία εταιρικής συνεργασίας μεταξύ Vestas και Mitsubishi Heavy Industries (MHI)
Δευτέρα, 14/12/2020 - 12:16

Η Vestas και η Mitsubishi Heavy Industries (MHI) έκλεισαν τη συμφωνία σχετικά με την επέκταση της συνεργασίας τους στην αειφόρο ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, με το κλείσιμο της συμφωνίας, η Vestas απέκτησε τις μετοχές της MHI στην κοινοπραξία MHI Vestas Offshore Wind (MVOW), ενώ η MHI απέκτησε 2,5% στη Vestas και έτσι θα μπορέι να έχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Vestas.

Ο Bert Nordberg, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Vestas, δήλωσε:

«Το καλωσόρισμα του υπεράκτιου τομέα είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της Vestas, προσφέροντας ισχυρές ευκαιρίες ανάπτυξης μέχρι το 2030 και περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Από τότε που εκποίήθηκε η υπεράκτια επιχείρησή μας το 2013, έχουμε έναν εξαιρετικό συνεργάτη, την Mitsubishi Heavy Industries, τον οποίο είχαμε την τύχη να επισκε που επισκεφτήκαμε πριν από μερικές εβδομάδες, και με μεγάλη υπερηφάνεια ξεκινάμε σήμερα ένα νέο ταξίδι μαζί. Με τη συμφωνία που έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές και έχει κλείσει από τα εμπλεκόμενα μέρη, μπορεί πλέον να επιταχυνθεί η ενοποίηση των Vestas και MHI Vestas Offshore Wind, με στόχο την επίτευξη της οργανωτικής ολοκλήρωσης έως την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Ο Henrik Andersen, Πρόεδρος του Ομίλου και Διευθύνων Σύμβουλος της Vestas, δήλωσε:

«Σήμερα, ο υπεράκτιος αιολικός τομέας είναι και επίσημα ξανά μέρος της οικογένειας της Vestas και ανυπομονώ να δημιουργήσω μια ισχυρή ομάδα που θα μπορεί να καθιερώσει την τεχνολογική, λειτουργική και πολιτιστική πλατφόρμα με σκοπό να κυριαρχήσουμε στον υπεράκτιο τομέα όπως έχουμε ήδη κάνει στον χερσαίο. Η άμεση προτεραιότητα για εμάς θα είναι η ενσωμάτωση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο λειτουργικό μας μοντέλο, το οποίο μαζί με μια κορυφαία πλατφόρμα υπεράκτιων προϊόντων και τη συνεχής εστίαση στην εκτέλεση θα μας επιτρέψει να ηγηθούμε της βιομηχανίας συνολικά και να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση».

Τέλος, η Vestas αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι μαζί με την MHI θα συνεχίσει στη ρύθμιση της κοινοπραξίας για την αιολική ενέργεια στην Ιαπωνία, καθώς και στην «εξερεύνηση» της συνεργασίας για το πράσινο υδρογόνο.