Enercon: Εισέρχεται σε μια «κρίσιμη φάση» το πλαίσιο της στρατηγικής της για ανάκαμψη, δηλώνει ο Momme Janssen (CEO)

Enercon: Εισέρχεται σε μια «κρίσιμη φάση» το πλαίσιο της στρατηγικής της για ανάκαμψη, δηλώνει ο Momme Janssen (CEO)
Δευτέρα, 14/12/2020 - 11:27

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Enercon, Momme Janssen, δήλωσε ότι η εταιρεία εισέρχεται σε μια «κρίσιμη φάση» στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ανάκαμψη.

Ο Janssen, ο οποίος αντικατέστησε τον Hans-Dieter Kettwig την 1η Δεκεμβρίου, δήλωσε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Windblatt της εταιρείας ότι το σχέδιο εστιάζει στην «σταθεροποίηση» της εταιρείας και στην επαναφορά της στην κερδοφορία.

Ανέφερε σχετικά ότι το προσωπικό θα πρέπει να εργαστεί «ακόμη πιο επιμελώς για την εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών».

«Μεγαλύτερη ταχύτητα εφαρμογής και αποτελεσματική βελτιστοποίηση των διαδικασιών μας, αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία θα πρέπει να αγωνιστούμε».

«Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε σε μεγαλύτερο βαθμό υπόψη τις εξελίξεις στην αγορά. Χρειάζεται να ανταποκριθούμε στις αλλαγές της αγοράς γρηγορότερα σε σύγκριση με το παρελθόν».

Ο Janssen πρόσθεσε ότι «θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση» στις λειτουργίες, στο κόστος της ενεργειακής βελτιστοποίησης και στο κεφάλαιο κίνησης. Επιπλέον, η εταιρεία θα πρέπει να επικεντρωθεί στις διεθνείς επιχειρήσεις με σκοπό να γίνει «ανταγωνιστική και ανθεκτική στην κρίση».

«Η εστίαση της προσοχής της Enercon παραμένει ξεκάθαρα στο πρόγραμμα ανάκαμψης. Τώρα μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση της προσπάθειας αναπροσανατολισμού».

Και πρόσθεσε:

«Γνωρίζω καλά ότι η επόμενη φάση της ανάκαμψης σημαίνει σκληρή δουλειά για όλους μας. Αλλά αυτή είναι μια προσπάθεια που θα πρέπει απλώς να κάνουμε και θα επιτρέψει στην Enercon να ζήσει πολλές περισσότερο επιτυχημένες δεκαετίες».