Γερμανία: Τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Γερμανία: Τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα
Τετάρτη, 09/12/2020 - 15:57

Από αύριο τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος της Γερμανίας για υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Η σχετική νομοθεσία, η οποία επιβεβαιώνει τον στόχο των 20 GW έως το 2030 και των 40 GW έως το 2040, θα δημοσιευθεί μέσα στην ημέρα πριν τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη.

Η εισαγωγή του σηματοδοτεί το τέλος μιας μακράς προσπάθειας της βιομηχανίας να αυξήσει την περιβαλλοντική φιλοδοξία της χώρας από τον προηγούμενο στόχο των 15 GW για αυτήν τη δεκαετία.

Επιπλέον, ο νόμος επιτρέπει συνδέσεις δικτύου που σχετίζονται με την επέκταση.

Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι αποσαφηνίζεται η δημιουργία ενός συστήματος αποζημίωσης που επιτρέπει την επιστροφή των δαπανών στους προγραμματιστές για τις προκαταρκτικές μελέτες που πραγματοποίησαν πριν από την καθιέρωση του συστήματος προσφορών.

Ο υπουργός ενέργειας της Γερμανία, Peter Altmaier, δήλωσε:

«Με τους φιλόδοξους στόχους επέκτασης έως το 2040, η Γερμανία διευρύνει τον πρωτοποριακό της ρόλο στον υπεράκτιο αιολικό τομέα. Λόγω της ταχείας ανάπτυξης της τεχνολογίας στην οποία συμμετέχουν σημαντικά οι γερμανικές εταιρείες, η υπεράκτια αιολική ενέργεια παρέχει ολοένα και πιο φθηνή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό πυλώνα της γερμανικής και ευρωπαϊκής ενεργειακής μετάβασης».

Πηγή: reNEWS