Nordex: Πιστοποίηση IEC για την ανεμογεννήτρια N149 / 5.X

Nordex: Πιστοποίηση IEC για την ανεμογεννήτρια N149 / 5.X
Τετάρτη, 02/12/2020 - 15:17

Η Nordex έλαβε πιστοποιητικό τύπου IEC για ένα από τα μοντέλα ανεμογεννητριών της πλατφόρμας N149 από την TÜV SÜD.

Ως μέρος της διαδικασίας πιστοποίησης τύπου που βασίζεται σε διεθνή πρότυπα IEC, τους τελευταίους μήνες η TÜV SÜD αξιολογεί τη συνολική ιδέα, καθώς και όλα τα κύρια εξαρτήματα της ανεμογεννήτριας N149 / 5.X.

Με το πιστοποιητικό τύπου, ο ανεξάρτητος οργανισμός πιστοποίησης επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της ποιότητας σχεδίασης της ανεμογεννήτριας N149 / 5.X με τα σχετικά πρότυπα, καθώς και τη συμπεριφορά της ανεμογεννήτριας στην τοποθεσία λειτουργίας της με βάση τη δοκιμή τύπου.

Η ανεμογεννήτρια μπορεί να λειτουργήσει τόσο με τυπικά πτερύγια ρότορα όσο και με πτερύγια αντι-πάγωσης για τις περιοχές με κρύο.

Η Nordex εγκατέστησε την πρώτη ανεμογεννήτρια N149 / 5.X στο αιολικό πάρκο Genshagener Heide κοντά στο Πότσνταμ της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο. Τον Νοέμβριο εγκατέστησε τη δεύτερη ανεμογεννήτρια αυτού του τύπου στο Santow, κοντά στο Grevesmühlen στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία στη Γερμανία με το σύστημα αντι-πάγωσης.

Ένα άλλο μέρος της πιστοποίησης τύπου περιλαμβάνει την αξιολόγηση της κατασκευής και παραγωγής των γεννητριών των ανεμογεννητριών.

Ο Όμιλος Nordex και οι παγκόσμιοι προμηθευτές εξαρτημάτων για την N149 / 5.X έχουν δημιουργήσει ένα πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το ISO 9001: 2015.

Σημειώνεται ότι η πιστοποίηση τύπου IEC 61400-22 έχει ιδιαίτερη σημασία για το διεθνές μάρκετινγκ της N149 / 5.X, καθώς οι επενδυτές, οι σχεδιαστές έργων και οι φορείς εκμετάλλευσης των αιολικών πάρκων αναμένουν ότι οι γεννήτριες των ανεμογεννητριών τους θα πιστοποιούνται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πιστοποίηση IEC θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή προσφορών για τα διεθνή έργα αιολικής ενέργειας. Αποτελεί δηλαδή μια αναγνωρισμένη διαδικασία και ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία πιστοποίησης του έργου.