Vestas: Προμήθεα ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 534 MW στη Βραζιλια

Vestas: Προμήθεα ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 534 MW στη Βραζιλια
Τετάρτη, 02/12/2020 - 13:29

Η Vestas επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε παραγγελία από την Casa dos Ventos ισχύος 534 MW για το δεύτερο στάδιο του αιολικού συγκροτήματος Rio do Vento στη Βραζιλία - το μεγαλύτερο έργο αιολικής ενέργειας στη Λατινική Αμερική μέχρι σήμερα.

Η συγκεκριμένη φάση αποτελεί προσθήκη στην πρώτη φάση των 504MW του αιολικού έργου, συνολικής ισχύος 1GW στην πολιτεία Rio Grande do Norte, που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Για το έργο, η Vestas ανέπτυξε μια προσαρμοσμένη λύση, με ανεμογεννήτριες τύπου V150-4.2MW, από τις οποίες κάποιες θα παραδοθούν σε ισχύ 4,3 MW και άλλες σε 4.5 MW.

Αυτό γίνεται για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας του ιστότοπου, διασφαλίζοντας παράλληλα το χαμηλότερο κόστος ενέργειας για τον καταναλωτή ενέργειας.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη λειτουργία των ανεμογεννητριών, καθώς και μια 20ετή συμφωνία υπηρεσίας Active Output Management 5000 (AOM 5000), ενώ το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Ο διευθυντής νέας επιχείρησης της Casa dos Ventos, Lucas Araripe, δήλωσε:

«Έχουμε την τιμή να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Vestas, καθιστώντας μας τον μεγαλύτερο πελάτη της στη Λατινική Αμερική και επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών στη Βραζιλία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία εξοπλισμού θα μας επιτρέψει να εξαγάγουμε τον αιολικό πόρο της περιοχής με τον καλύτερο τρόπο, εξυπηρετώντας τους πελάτες μας με καθαρή και χαμηλού κόστους ενέργεια».

Ο πρόεδρος της Vestas Mediterranean, Javier Rodriguez, πρόσθεσε:

«Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε την επιτυχημένη συνεργασία μας με την Casa dos Ventos και τους παρέχουμε μια εξατομικευμένη λύση που περιλαμβάνει τη νέα μας βελτιστοποιημένη λειτουργία ισχύος 4,5 MW, διασφαλίζοντας τη μέγιστη αξία για την επιχειρηματική περίπτωση των πελατών μας.Η κλίμακα αυτού του έργου δείχνει το δυναμικό της καθαρής ενέργειας στη Βραζιλία και σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα προόδου στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη συμφωνία που υπογράφει η Vestas με την Casa dos Ventos σε λιγότερο από δύο χρόνια, συνολικού ύψους 1,2 GW.