GE: Συμφωνία για προμήθεια ανεμογεννητριών για υπεράτιο αιολικό πάρκο 800 MW στισ ΗΠΑ

GE: Συμφωνία για προμήθεια ανεμογεννητριών για υπεράτιο αιολικό πάρκο 800 MW στισ ΗΠΑ
Τετάρτη, 02/12/2020 - 12:11

Η Vineyard Wind επιβεβαίωσε την επιλογή της GE Renewable Energy ως του προτιμώμενου προμηθευτή ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο αιολικό έργο συνολικής ισχύος 800MW στα ανοικτά της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ.

Η GE πρόκειται να προμηθεύσει το αιολικό έργο με ανεμογεννήτριες της πλατφόρμας Haliade-X μετά από επανέναρξη διαγωνισμού για το καθυστερημένο έργο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το reNEWS.

Περίπου 60 ανεμογεννήτριες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στο αιολικό πάρκο, το οποίο αναπτύσσεται από την κοινοπραξία των Copenhagen Infrastructure Partners και Avangrid Renewables, με την επωνυμία Vineyard Wind.

Μέχρι πρότινος, η MHI Vestas ήταν προτιμώμενος προμηθευτής του αιολικού έργου με ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 9,5 MW, όμως η συμφωνία έληξε νωρίτερα φέτος λόγω της καθυστέρησης.

Οι ανεμογεννήτριες της GE θα τοποθετηθούν σε μονοπύρηνα θεμέλια, σε απόσταση 15 μιλίων από το Martha's Vineyard, τα οποία επανασχεδιάζονται επί του παρόντος για τις μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες της GE.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vineyard Wind, Lars Pedersen, δήλωσε:

«Η επιλογή της GE ως του προτιμώμενου προμηθευτή ανεμογεννητριών σημαίνει ότι μια ιστορική αμερικανική εταιρεία θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη της πρώτης σε εμπορική κλίμακα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια τεράστια στιγμή όχι μόνο για το μέλλον του έργου μας, αλλά και για το μέλλον μιας βιομηχανίας που πρόκειται να έχει εκθετική ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες».

Ο John Lavelle, διευθύνων σύμβουλος για τον υπεράκτιο τομέα της GE δήλωσε:

«Η GE Renewable Energy είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την Vineyard Wind για το πρώτο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό έργο στις ΗΠΑ. Η επιλογή μας ως προτιμώμενου προμηθευτή είναι ένα σημαντικό σημάδι εμπιστοσύνης για την αποδεδειγμένη τεχνολογία μας και για όλους τους υπαλλήλους μας σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε με αυτή την σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού τομά στις ΗΠΑ».

Με πληροφορίες από: reNEWS