ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παραγγελία ανεμογεννητριών Vestas 43 MW για αιολικό πάρκο στην Κεντρική Ελλάδα

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παραγγελία ανεμογεννητριών Vestas 43 MW για αιολικό πάρκο στην Κεντρική Ελλάδα
Παρασκευή, 27/11/2020 - 15:27

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ έκανε παραγγελία ανεμογεννητριών από τη Vestas, συνολικής ισχύος 43 MW, για το αιολικό πάρκο «Μακρυνόρος», στην Κεντρική Ελλάδα.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση δώδεκα ανεμογεννητριών Vestas, τύπου V136-3.45 MW, ισχύος 3,6 MW η καθεμία , καθώς και 20ετή παροχή υπηρεσιών της Vestas, Active Output Management 4000 (AOM 4000).

Ο Ντίνος Μπενρουμπή, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δουλεύουμε για άλλη μια φορά, με τη Vestas για ένα μεγάλο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα. Είναι η έβδομη συνεργασία των εταιρειών μας, συνολικά 172 MW. Αυτό από μόνο του, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχουμε στη Vestas, ως έναν από τους κύριους στρατηγικούς εταίρους της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ».

Το αιολικό πάρκο «Μακρυνόρος», ενισχύει την ηγεσία της Vestas στις ελληνικές δημοπρασίες, όπου έχει κερδίσει την περισσότερη ισχύ απ’ ό, τι όλοι οι άλλοι πάροχοι λύσεων συνολικά.

Ο επικεφαλής της Vestas Hellas, Μάριος Ζάγκας, δήλωσε:

«Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι ένας βασικός πελάτης μας στην Ελλάδα και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στην τεχνολογία και τις δυνατότητες υπηρεσιών της Vestas. Η μακροχρόνια σχέση μας αντιπροσωπεύει μια σταθερή συμβολή στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε ένα αειφόρο ενεργειακό μείγμα».

Η παράδοση των ανεμογεννητριών έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ η έναρξη λειτουργίας αναμένεται τον Ιούνιο του 2022.

Όπως αναφέρει η Vestas σε ανακοίνωσή της, αυτή πρωτοστάτησε στην ελληνική αγορά αιολικής ενέργειας το 1986 και φέτος τα γραφεία της στην Αθήνα εορτάζουν την 20η επέτειό τους.

Αυτή η νέα παραγγελία ενισχύει επίσης την ηγετική θέση της εταιρείας στην Ελλάδα με εγκατεστημένα περισσότερα από 1,9 GW ανεμογεννητριών, κατέχοντας μερίδιο μεγαλύτερο του 43% στην αγορά.