Vestas: Νέα παραγγελία 25 MW για κοινοτικό αιολικό πάρκο στη Γερμανία

Vestas: Νέα παραγγελία 25 MW για κοινοτικό αιολικό πάρκο στη Γερμανία
Πέμπτη, 26/11/2020 - 15:44

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 25 MW από την Windpark Hopsten, για το αιολικό πάρκο Hopsten στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στη Γερμανία.

Η παραγγελία έρχεται ύστερα από την τέταρτη δημοπρασία αιολικής ενέργειας της Γερμανίας το 2020, υπογραμμίζοντας την ηγετική θέση της Vestas στην αγορά της χώρας, όπου η εταιρεία έχει μέχρι σήμερα εγκατεστημένα 14 GW ανεμογεννητριών. Σημειώνεται μάλιστα ότι το 2017 οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας όπου η Vestas ανέλαβε την αδειοδότηση.

Η σύμβαση μεταξύ των δύο μερών περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 6 ανεμογεννητριών τύπου V136-4,2 MW οι οποίες θα τοποθετηθούν σε πυλώνες 149 μέτρων, ενώ παράλληλα η Vestas θα παρέχει και 20ετείς υπηρεσίες AOM 5000, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της ετήσιας παραγωγής ενέργειας με το το χαμηλότερο κόστος. Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει και τη λύση VestasOnline Compact SCADA, η οποία μειώνει το χρόνο διακοπής λειτουργίας της ανεμογεννήτριας, βελτιστοποιώντας την ενεργειακής της απόδοσης.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών και η λειτουργία τους αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Ο Alex Robertson, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης ανέφερε:

«Τα τελευταία χρόνια, προσφέρουμε υποστήριξη στους πελάτες μας για τον προγραμματισμό των αιολικών πάρκων των πολιτών και χαίρομαι που βλέπω ότι αυτή η προσέγγισή μας εξασφάλισε αυτήν τη συμφωνία. Στη Vestas, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε αρκετά ευέλικτοι ώστε να βρούμε τη σωστή λύση για όλους τους πελάτες μας, είτε πρόκειται για παγκόσμια βοηθητικά προγράμματα, είτε για τοπικά αιολικά πάρκα των πολιτών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον νέο πελάτη μας Windpark Hopsten για την εμπιστοσύνη του στη Vestas ως συνεργάτη του».

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το αιολικό πάρκο πολιτών θα παράγει περίπου το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας των δήμων του Hopsten.