Vestas: Ξεκινά νέο επενδυτικό πρόγραμμα

Vestas: Ξεκινά νέο επενδυτικό πρόγραμμα
Τετάρτη, 25/11/2020 - 15:06

Η Vestas ξεκινά ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της βιώσιμης ενέργειας, της ηλεκτροδότησης και του ξεκλειδώματος νέων ευκαιριών ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, η Vestas Ventures θα επενδύσει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα της αειφόρου ενέργεια. Θα συνεργαστεί με νεοσύστατες εταιρείες παγκοσμίως ως επικεφαλής ή συν-επενδυτής, παρέχοντας πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες και λύσεις.

Αυτές θα περιλαμβάνουν λύσεις αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης διάρκειας και λύσεις ευελιξίας δικτύου για την υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης και ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ηλεκτροδότηση και την αποανθρακοποίηση των βαρέων μεταφορών και βιομηχανιών μέσω τεχνολογιών όπως είναι το πράσινο υδρογόνο.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Vestas και επικεφαλής της καινοτομίας, Bo Svoldgaard, δήλωσε:

«Με τη Vestas Ventures, στοχεύουμε να συνεργαστούμε με νεοσύστατες εταιρείες για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της βιώσιμης ενέργειας και να βρούμε συνεργάτες με κοινό σκοπό και στρατηγική προσαρμογή που υποστηρίζουν το ρόλο της Vestas στην ενεργειακή μετάβαση. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πως συμμετέχουμε σε στενές και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας».

Η Vestas Ventures προσδιορίζει επί του παρόντος τις αρχικές πιθανές επενδύσεις της και θα στοχεύσει στην αξιοποίηση της εμπειρίας της από προηγούμενες δεσμεύσεις και συνεργασίες καινοτομίας για να καθοδηγήσει τις επενδυτικές αποφάσεις.