Vattenfall: ΘΑ παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια στα κέντρα δεδομένων της Microsoft στη Σουηδία

Vattenfall: ΘΑ παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια στα κέντρα δεδομένων της Microsoft στη Σουηδία
Τετάρτη, 25/11/2020 - 11:50

Η Vattenfall σε συνεργασία με τη Microsoft στη Σουηδία εφάρμοσαν το περασμένο έτος πιλοτικά τη λύση 24/7 Matching της Vattenfall και πλέον ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία τους ως ενεργειακοί εταίροι.

Η Microsoft, η οποία επενδύει συνεχώς σε νέους τρόπους για να κάνει τα κτίρια και τα κέντρα δεδομένων της ενεργειακά αποδοτικά και βιώσιμα, θα χρησιμοποιήσει τη λύση 24/7 Matching για τη μέτρηση της κατανάλωσης ανανεώσιμης ενέργειας ανά ώρα στα κέντρα δεδομένων της στη Σουηδία που βρίσκονται στο Gävle, στο Staffanstorp και στο Sandviken.

Η Vattenfall θα απονείμει επίσης στη Microsoft τη Δήλωση Περιβαλλοντικού Προϊόντος (EPD) με την ένδειξη υδροηλεκτρική και αιολική ενέργεια 24/7 στα τρία κέντρα δεδομένων της Microsoft, μέσα στο 2021.

Αναφέρεται ότι η Microsoft έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα κτίρια και τα κέντρα δεδομένων της έως το 2025 και συνεργάζεται με τη Vattenfall καθώς η εταιρεία έχει μια σαφή στρατηγική για να κάνει εφικτή τη διαβίωση απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα μέσα σε μία γενιάς