Vestas: Συνδέθηκε με το δίκτυο αιολικό πάρκο 45 MW στην Ιορδανία

Vestas: Συνδέθηκε με το δίκτυο αιολικό πάρκο 45 MW στην Ιορδανία
Δευτέρα, 23/11/2020 - 14:18

Συνδέθηκε με το δίκτυο ηλεκτροδότησης το αιολικό πάρκο Shobak ισχύος 45MW, στην Ιορδανία, το οποίο αποτελείται από ανεμογεννήτριες της Vestas.

Πιο συγκεκριμένα, το αιολικό πάρκο της Alcazar Energy και της Hecate Energy, κατασκευάστηκε από τη Vestas. Η κατασκευή του περιελάμβανε την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών τύπου V136-3,45 MW σε μια έκταση 14,5 km2, ενώ η Vestas θα παρέχει επίσης υπηρεσίες O&M στο αιολικό πάρκο.

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), την Ισλαμική Εταιρεία για την Ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα (ICD) και την Ευρωπαϊκή Αραβική Τράπεζα.

Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με την Εθνική Ενεργειακή Στρατηγική του Βασιλείου για την επίτευξη του 20% της απαιτούμενης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2025. Επιπλέον, πρόκειται να μειώσει το διοξείδιο του άνθρακα κατά 75.000 τόνους και να εξοικονομήσει περισσότερα από 130.000 κυβικά μέτρα νερού ετησίως κατά τη διάρκεια της 35χρονης ζωής του.

Σχετικά με την Alcazar Energy, διαθέτει επτά λειτουργικά αιολικά και ηλιακά περιουσιακά στοιχεία σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Τουρκία, όπου επικεντρώνει τις δραστηριότητές της σχετικά με την ανάπτυξη και τη λειτουργία των έργων.

Η Hecate Energy είναι μία εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης που εστιάζει στη Βόρεια Αμερική και σε άλλες επιλεγμένες αγορές.