Enel: Ξεκινά η κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου 160 MW στη Χιλή

Enel: Ξεκινά η κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου 160 MW στη Χιλή
Τρίτη, 17/11/2020 - 13:49

Η Green Power Chile ξεκίνησε την κατασκευή του φωτοβολταϊκού έργου Sol de Lila ισχύος 160 MW στην έρημο Atacama, στην περιοχή Antofagasta της Χιλής.

Το Sol de Lila θα έχει 407.400 διφασικά μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πάνελ και θα απασχολεί σχεδόν 450 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το renews.biz.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power Chile, James Lee Stancampiano, δήλωσε:

«Με την κατασκευή του εργοστασίου Sol de Lila, συνεχίζουμε να προχωρούμε στο αναπτυξιακό μας σχέδιο προς έναν ενεργειακό πυρήνα βασισμένο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προωθώντας έτσι μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση για τη Χιλή.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένας σημαντικός κινητήρας για την επανενεργοποίηση ολόκληρου του οικονομικού συστήματος μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η δέσμευσή μας είναι να αναπτύξουμε και να χτίσουμε αυτό το εργοστάσιο, καθώς και όλα τα άλλα που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή, με μέγιστο σεβασμό στο περιβάλλον και τις γειτονικές κοινότητες».

Η Enel Green Power Χιλής είναι θυγατρική της Enel Chile και διαθέτει διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολική ενέργεια (641 MW), ηλιακή (492 MW), υδροηλεκτρική (92 MW) και γεωθερμική (41 MW).