Η MYTILINEOS διαφυλάσσει την αρχαιολογική κληρονομία της κοινότητας Ovalle στην Χιλή

Η MYTILINEOS διαφυλάσσει την αρχαιολογική κληρονομία της κοινότητας Ovalle στην Χιλή
Πέμπτη, 21/03/2024 - 15:03

Η πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί μέρος της ανάπτυξης του φωτοβολταϊκού πάρκου Doña Antonia που έχει αναλάβει η MYTILINEOS, περιελάμβανε τη δημιουργία μονοπατιού και την εγκατάσταση σήμανσης για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αρχαιολογικό χώρο που χρονολογείται από το 1 μ.Χ.

Μαζί με εκπροσώπους της περιφερειακής κυβέρνησης και των γειτονικών κοινοτήτων, η MYTILINEOS Energy & Metals, που αναπτύσσει το έργο ηλιακής ενέργειας Doña Antonia και η Κοινότητα La Verdiona παρουσίασαν μια πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη της αρχαιολογικής κληρονομιάς Panulcillo II στην κοινότητα Ovalle της Χιλής.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρίσκονται στην Αγροτική Κοινότητα La Verdiona, μέσω της εγκατάστασης ενημερωτικών πινακίδων, της ανάπτυξης μίας διαδρομής πεζών και, σε δεύτερο στάδιο, της διαμόρφωσης δύο χώρων ανάπαυσης με βιώσιμα παγκάκια και κάδους απορριμμάτων.

«Στην MYTILINEOS επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των κοινοτήτων γύρω από τα έργα μας. Είμαστε παρόντες στην κοινότητα Ovalle από το 2022 με το έργο μας Doña Antonia και ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Αγροτική Κοινότητα La Verdiona, θέλουμε να διαφυλάξουμε τον πλούτο της κληρονομιάς της περιοχής Coquimbo», εξήγησε ο Διευθυντής Λατινικής Αμερικής της MYTILINEOS, Juan Pablo Toledo. Πρόσθεσε τα ακόλουθα: «Είναι προνόμιο να μπορούμε να επισκεφθούμε αυτόν τον ιστορικό χώρο που χρονολογείται από το 1 μ.Χ., γεγονός που επιβεβαιώνει την επαφή αυτών των προγονικών κοινοτήτων με τους Ισπανούς κατά την εποχή της κατάκτησης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Γραμματέας για θέματα Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Pía Castillo, και η Περιφερειακή Γραμματέας για θέματα Ενέργειας, María Castillo, καθώς και ο Δήμαρχος του Δήμου Ovalle, Jonathan Acuña, και ο διευθυντής του Μουσείου Limarí, Marco Sandoval, ανακοινώθηκε ότι το σχέδιο διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς περιλαμβάνει, σε δεύτερο στάδιο, την ανάπτυξη πάγκων, κάδων απορριμμάτων, και περισσότερες πινακίδες χρησιμοποιώντας βιώσιμα υλικά και ανακυκλώνοντας 1.200 κιλά πλαστικού.