Siemens Gamesa: Νέα ανεμογεννήτρια 4,7 MW για την πλατφόρμα 4.X

Siemens Gamesa: Νέα ανεμογεννήτρια 4,7 MW για την πλατφόρμα 4.X
Παρασκευή, 13/11/2020 - 11:57

Η Siemens Gamesa πρόσθεσε στην πλατφόρμα των 4MW μια νέα βελτιστοποιημένη ανεμογεννήτρια για χαμηλές ταχύτητες ανέμου.

Πρόκειται για την ανεμογεννήτρια SG 4.7-155 της πλατφόρμας 4.X, ισχύος 4,7MW.

Ένα πρωτότυπο του νέου μοντέλου αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2021, με την έναρξη της παραγωγής να έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2021.

Η SG 4.7-155 είναι εξοπλισμένηυ με την τεχνολογία OptimaFlex, επιτρέποντάς της να λειτουργεί μεταξύ 4 MW και 5 MW ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Η Siemens Gamesa ανέφερε ότ η πλατφόρμα θα ενισχυθεί με έναν από τους δύο ρότορες που αναπτύχθηκαν για την πλατφόρμα 5.X.

Αυτή η προσέγγιση, η οποία εφαρμόστηκε επίσης στην ανεμογεννήτρια SG 3.4-145 που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, βελτιστοποιεί τις επενδύσεις της εταιρείας στην έρευνα και την ανάπτυξη και τις βιομηχανικές κεφαλαιουχικές δαπάνες, μειώνει τον χρόνο ανάπτυξης και βελτιώνει το χρόνο που θα βγαίνουν στην αγορά τα νέα προϊόντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa για τα χερσαία έργα, Lars Bondo Krogsgaard δήλωσε:

«Το νέο μοντέλο θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς στις αγορές χαμηλών ανέμων, συμπληρώνοντας την ανεμογεννήτρια SG 5,8-170 για να προσφέρουμε στους πελάτες μας περισσότερες επιλογές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του έργου τους».

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί πτερύγια 76 μέτρων κατασκευασμένα από υαλοβάμβακα ενισχυμένο με άνθρακα, ενσωματώνοντας την «καινοτόμο αεροδυναμική» για να εγγυηθεί την καλύτερη ισορροπία μεταξύ υψηλής παραγωγής ενέργειας και μειωμένων επιπέδων θορύβου.

Σημειώνεται ότι η ετήσια παραγωγή ενέργειας σε μέσες συνθήκες χαμηλού ανέμου είναι 5% υψηλότερη από εκείνη της SG 5.0-145. Η ανεμογεννήτρια έχει επίσης χαμηλή απόδοση θορύβου 105 ντεσιμπέλ, καθιστώντας την κατάλληλη για χώρες με αυστηρούς περιορισμούς θορύβου, όπως είναι η Γαλλία.