Vestas: Μείωση 4% στα λειτουργικά κέρδη το γ' τρίμηνο του 2020 - σταθερά αυξανόμενη η δυναμική της εταιρείας

Vestas: Μείωση 4% στα λειτουργικά κέρδη το γ' τρίμηνο του 2020 - σταθερά αυξανόμενη η δυναμική της εταιρείας
Τετάρτη, 04/11/2020 - 14:20

Η Vestas ανέφερε μείωση 4% στα λειτουργικά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) ανήλθαν στα 412 εκατ. ευρώ, από 429 εκατ. ευρώ του τρίτου τριμήνου του 2019.

Το τρίτο τρίμηνο του 2020, η Vestas είχε έσοδα ύψους 4, 7 δις ευρώ, μία αύξηση 31% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Σχετικά με την τριμηνιαία πρόσληψη σταθερών παραγγελιών ανεμογεννητριών, αυτή ανήλθε στα 4232 MW, ενώ από τις συμφωνίες παροχής υπηρεσιών που υπέγραψε η Vestas, αναμένει μελλοντικά έσοδα 19,3 δις ευρώ.

Σχετικά με την αξία των ανεκτέλεστων παραγγελιών ανεμογεννητριών, ανήλθε στα 14,6 δις ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ η αξία των συνδυασμένων καθυστερήσεων παραγγελιών ανεμογεννητριών και συμφωνιών εξυπηρέτησης ανήλθε στα 33,9 δις ευρώ, μια αύξηση 1,1 δις ευρώ σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Επιπλέον, η Vestas προβλέπει ετήσια έσοδα 14-15 δις ευρώ για το 2020 και συνολικές επενδύσεις λιγότερες των 700 εκατ. ευρώ.

Αυτή η πρόβλεψη, ωστόσο, βασίζεται σε υποθέσεις που υπόκεινται σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα από ό, τι υπό κανονικές συνθήκες, λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο της Vestas.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Henrik Andersen, δήλωσε:

«Η Vestas πέτυχε τις υψηλότερες παραδόσεις της ανεμογεννητριών σε ένα μόνο τρίμηνο και αύξησε τα έσοδά της κατά 31% ετησίως στα 4,8 δις ευρώ, αν και ο αντίκτυπος του COVID-19 συνεχίστηκε το τρίτο τρίμηνο. Η δυναμική μας προς το τέλος του έτους συνέχισε να αυξάνεται, γεγονός που συνέβαλε στο περιθώριο EBIT 8,4%. Με συνολική λήψη παραγγελιών ύψους 4,2 GW από όλες τις περιοχές και τη σταθερή τιμολόγηση, η ζήτηση για αιολική ενέργεια παρέμεινε ισχυρή το τρίμηνο, παρόλο που τα πακέτα πράσινης ανάκαμψης δεν έχουν ακόμα δοθεί.

Και πρόσθεσε:

«Παρόλο που η αβεβαιότητα γύρω από τον κορωνοϊό θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του έτους, η διαρκής ηγεσία μας στην χερσαία αιολική ενέργεια και η απόκτηση της MHI Vestas Offshore Wind, υπογραμμίζουν την πρόοδό μας για να γίνουμε ο παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις βιώσιμης ενέργειας».