Total : Συμφωνία για 83 MW ηλιακών έργων στη Γαλλία

Total : Συμφωνία για 83 MW ηλιακών έργων στη Γαλλία
Τετάρτη, 04/11/2020 - 12:19

Η Total υπέγραψε συμφωνία με τη βελγική εταιρεία ορυκτών, Lhoist, για τη από κοινόυ ανάπτυξη ηλιακών φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 83 MW.

Οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας θα διαθέτουν συλλογικά περισσότερα από 194.000 φωτοβολταϊκά πάνελ, την κατασκευή και τη λειτουργία των οποίων έχει αναλάβει η Total Quadran.

Η Total Quadran και η Lhoist θα αναπτύξουν τα έργα σε 11 από τους ιστότοπους της Lhoist στη Γαλλία, από τις οποίες 4 εγκαταστάσεις θα παράγουν ηλιακή ενέργεια εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες της Lhoist.

Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται θα μπορεί να καλύψει το 70% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Lhoist στη Γαλλία, κάτι που θα βοηθήσει την εταιρεία να μειώνει την ένταση του άνθρακα στα προϊόντα της.

Πριν από την εκκίνηση της κατασκευής, τα έργα θα θα παρουσιαστούν στις επόμενες προσκλήσεις υποβολής προσφορών της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας της χώρας για τη λήψη τιμολογίου τροφοδοσίας.

«Αυτά τα έργα που αναπτύσσονται σε συνεργασία με έναν σημαντικό βιομηχανικό παράγοντα θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων του ομίλου για 35GW παραγωγικής ισχύος από ανανεώσιμες πηγές έως το 2025. Η ανάπτυξη αυτών των σταθμών ηλιακής ενέργειας θα επιτρέψει τη συγκέντρωση της εμπειρογνωμοσύνης των δύο ομάδων προκειμένου να προωθηθεί η ταχεία λειτουργία τους. Η Total Quadran και η Lhoist δεν απέχουν από το άνοιγμα της συνεργασίας τους σε άλλους ιστότοπους στη Γαλλία και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές σε παγκόσμιο επίπεδο».

Τα ηλιακά πάρκα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το 2023.