Statkraft : Εξαγοράζει την Solarcentury με ηλιακά έργα συνολικής ισχύος 6 GW

Statkraft : Εξαγοράζει την Solarcentury με ηλιακά έργα συνολικής ισχύος 6 GW
Δευτέρα, 02/11/2020 - 14:16

Ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ευρώπης, η Statkraft υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της βρετανικής εταιρείας ηλιακής ενέργειας Solarcentury, δίνοντας της πρόσβαση σε μία σειρά έργων συνολικής ισχύος 6 GW.

Η συμφωνία ύψους 117,7 εκατομμυρίων λιρών αφορά έργα που σχεδιάζονται στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, τα οποία σε συνδυασμό με το τρέχον χαρτοφυλάκιο έργων της Statkraft κάνουν της εταιρεία κορυφαίο προγραμματιστή στην ευρωπαϊκή αγορά ηλιακής ενέργειας.

Ο αγωγός έργων της Solarcentury εκτείνεται σε πολλές αγορές με μεγάλη ανάπτυξη, όπως είναι η Ισπανία, οι Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Χιλή.

Η συναλλαγή αφορά την εξαγορά του 100% των μετοχών της Solarcentury Holdings και των θυγατρικών της από τη Statkraft.

Σημειώνεται ότι η Statkraft στοχεύει στην ανάπτυξη τουλάχιστον 8 GW αιολικής και ηλιακής ενέργειας έως το 2025 και δήλωσε ότι το γεωγραφικό αποτύπωμα της Solarcentury ευθυγραμμίζεται το υπάρχον χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης και και έργων που βρίσκονται υπό λειτουργία της Statkraft.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Statkraft, Christian Rynning-Tonnesen, δήλωσε:

«Αυτή η εξαγορά είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας για να αναδειχθούμε ως μια εταιρεία ανάπτυξης αιολικών και ηλιακών έργων και να γίνουμε μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας, παγκοσμίως.