Total: Εξασφάλισε συνολικά 606 MW φωτοβολταϊκής ισχύος στη σειρά διαγωνισμών της CRE

Total: Εξασφάλισε συνολικά 606 MW φωτοβολταϊκής ισχύος στη σειρά διαγωνισμών της CRE
Τρίτη, 27/10/2020 - 13:17

Η Total, στο πλαίσιο της σειράς διαγωνισμών ηλιακών έργων που διεξήχθη από τη Γαλλική Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας (CRE), εξασφάλισε συνολικά 606 MW φωτοβολταϊκής ισχύος.

Μάλιστα, στον τελευταίο όγδοο γύρο, η Total Quadra, θυγατρική της Total, κέρδισε 67 MW ηλιακής ισχύος, κατατάσσοντας τη στη δεύτερη θέση μεταξύ των προγραμματιστών που τους απονεμήθηκε η μεγαλύτερη ισχύς, στο πλαίσιο των δημοπρασιών της CRE.

Σημειώνεται ότι από τις προσφορές της CRE, η Engie εξασφάλισε τη μεγαλύτερη ισχύ, με σύνολο μεγαλύτερο των 700 MW, Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Total με 606 MW και ακολουθείται από την με 500MW, ενώ στην τέταρτη βρίσκεται η EDF με περίπου 450MW ισχύος.

Οι περισσότεροι από τους ιστοτόπους της Total Quadran θα αναπτυχθούν σε λατομεία και πρώην βιομηχανικούς ιστοτόπους, με τρία από αυτά τα έργα να αποτελούν μέρος του «προγράμματος solarisation» της Total.

Ο γενικός διευθυντής της Total Quadran, Thierry Muller, δήλωσε:

«Η Total Quadran είναι περήφανη που βρίσκεται μεταξύ των ηγετών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Γαλλία και συνεχίζει να αποδίδει στις προσκλήσεις υποβολής προσφορών της Γαλλικής Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας. Τα αποτελέσματα της πρόσκλησης υποβολής προσφορών είναι μια θετική εικόνα της ικανότητάς μας να συγκεντρώνουμε σταθερές και ανταγωνιστικές προτάσεις σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον».