EDF: Αποκτά χαρτοφυλάκιο ηλιακών έργων 4,5 GW στις ΗΠΑ

EDF: Αποκτά χαρτοφυλάκιο ηλιακών έργων 4,5 GW στις ΗΠΑ
Τρίτη, 20/10/2020 - 13:45

Η EDF Renewables της Βόρειας Αμερικής ήρθε σε συμφωνία με τη Geenex Solar για την απόκτηση έως και 4,5 GW περιουσιακών στοιχείων φωτοβολταϊκών έργων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας PJM στις ΗΠΑ για τιμη που δεν έχει γίνει γνωστή.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει περισσότερα από 20 ηλιακά έργα σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, με το πρώτο να αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία το 2023.

Η απόκτηση των έργων φέρνει στην EDF Renewables την εμπειρογνωμοσύνη περιφερειακής ανάπτυξης της Geenex, ενώ η ίδια συμβάλλει με τη χρηματοδότηση και την τεχνογνωσία της για την ανάπτυξη των τελικών φάσεων των έργων.

Η EDF δήλωσε ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή θα επιταχύνει την ανάπτυξή της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας PJM με σκοπό την κάλυψη των αυξανόμενων απαιτήσεων των πελατών που αναζητούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σχετικά με την Geenex, ιδρύθηκε το 2012 και αποτελείται από μία έμπειρη ομάδα σε όλες τις πτυχές της ανάπτυξης έργων, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της τοποθεσίας, της απόκτησης γης, μηχανικών εγκαταστάσεων και διασύνδεσης, της περιβαλλοντικής ανάλυσης, καθώς και των ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών αδειών.

Ο αντιπρόεδρος της EDF Renewables για στρατηγικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, Hanson Wood, δήλωσε:

«Αρχικά εντυπωσιάσαμε με την τεχνογνωσία ανάπτυξης της ομάδας και διακρίναμε την υψηλή ποιότητα των ηλιακών περιουσιακών στοιχείων. Η περιφερειακή τους προσέγγιση είναι ιδιαίτερα ελκυστική καθώς εισέρχονται στις αγορές νωρίς και καλλιεργούν ισχυρές και βαθιές σχέσεις με την τοπική κοινότητα. Η Geenex, ως ο μεγαλύτερος κάτοχος αναπτυξιακών περιουσιακών στοιχείων στην αγορά PJM, επιτρέπει στην EDF Renewables να επεκταθεί σε πέντε βασικές πολιτείες όπου η ηλιακή ενέργεια πρόκειται να γίνει η κορυφαία τεχνολογία της αγοράς».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Geenex, Georg Veit, δήλωσε:

«Το να έχουμε έναν ηγέτη της βιομηχανίας όπως το EDFR είναι μια αναγνώριση της αξίας των έργων που έχουν αναπτυχθεί από τη Geenex και αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς της ομάδας της Geenex Solar. Η περιφερειακή μας προσέγγιση μας επέτρεψε να οικοδομήσουμε έναν ανταγωνιστικό αναπτυξιακό αγωγό περισσοτέρων από 20 έργων στην αγορά PJM. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να κατασκευάσουμε αυτόν τον ηλιακό αγωγό με έναν συνεργάτη όπως η EDFR. Μοιράζεται το όραμά μας για την τοπική δέσμευση και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση σε έργα που θα προσφέρουν πολύτιμα οικονομικά οφέλη για τους ιδιοκτήτες τη γης και τις κοινότητές μας».

Πηγή: renews.biz