WPD: Συνεργασία με την Scout Clean Energy για υβριδικό έργο ΑΠΕ 850 MW

WPD: Συνεργασία με την Scout Clean Energy για υβριδικό έργο ΑΠΕ 850 MW
Τρίτη, 20/10/2020 - 13:08

Η WPD και η Scout Clean Energy συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός υβριδικού έργου ΑΠΕ συνολικής ισχύος 850 MW, στο οποίο θα ανήκουν δύο χερσαία αιολικά πάρκα, έργα ηλιακής ενέργειας καθώς και αποθήκευσης ενέργειας.

Πρόκειται για το έργο Horse Heaven το οποίο βρίσκεται στο Benton County στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία σε δύο φάσεις. Οι εργασίες για την πρώτη φάση αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2022, ενώ για τη δεύτερη στα τέλη του 2023.

Αναφορικά με τη συνεργασία, η WPD πούλησε περιουσιακά στοιχεία του έργου στη Scout Clean Energy το 2019, συμπεριλαμβανομένων θέσεων διασύνδεσης, μισθώσεων γης και δεδομένων ανέμου. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία συνδυάστηκαν με εκείνα που κατείχε η Scout για να έχει το υβριδικό έργο καλύτερη θέση στην αγορά.

Οι συνεργάτες δήλωσαν ότι συνδυάζοντας μεμονωμένα εξαρτήματα συστήματος - αιολικά, ηλιακά και αποθήκευσης – στοχεύουν στη σταθεροποίηση των δικτύων, στην αύξηση της αποδοτικότητας, στην ενίσχυση της κερδοφορίας του συνολικού έργου και στο να καταστεί πιο ελκυστικό για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για Συμβάσεις Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA).

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της WPD για τα αιολικά έργα, Niclas Fritsch, δήλωσε:

«Σε συνεργασία με τη Scout, προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε και να μεγαλώσουμε το έργο για χάρη της κοινότητας και της περιοχής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της WPD για τα αιολικά έργα, Jeffrey Wagner, δήλωσε:

«Συνδυάζοντας περιουσιακά στοιχεία και προωθώντας ένα υβριδικό έργο, το Horse Heaven μπορεί να φέρει χαμηλού κόστους και ευέλικτους, ανανεώσιμους πόρους στο τοπικό δίκτυο αλλά και να επιτύχει ένα άλλο ορόσημο για καθαρό ενεργειακό εφοδιασμό στην περιοχή».