Enercon: Παραγγελία ανεμογεννητριών για χερσαίο αιολικό έργο 400 MW στο Βιετνάμ

Enercon: Παραγγελία ανεμογεννητριών για χερσαίο αιολικό έργο 400 MW στο Βιετνάμ
Τετάρτη, 14/10/2020 - 14:12

Η Enercon δέχτηκε παραγγελία ανεμογεννητριών για το χερσαίο αιολικό πάρκο Ea Nam ισχύος άνω των 400 MW στο Βιετνάμ.

Η συμφωνία της Enercon με την Trungham Group αφορά την παράδοση ανεμογεννητριών τύπου E-160 EP5 E2 5.5MW, αυξάνοντας την εγκατεστημένη ισχύ της Enercon στο Βιετνάμ σε περισσότερα από 1 GW.

Το έργο θα αποτελείται επίσης από έναν αριθμό ανεμογεννητριών της κατηγορίας 4MW E-138 EP3 E2 της Enercon, από την οποία κατηγορία θα εγκατασταιούν 98 ανεμογεννήτριες σε ολόκληρο το Βιετνάμ μέσα στο 2021.

Το αιολικό πάρκο Ea Nam βρίσκεται στην επαρχία Dak Lak και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η ανεμογεννήτρια E-160 EP5 θα εγκατασταθεί σε αρθρωτό πυλώνα από χάλυβα, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει την επιτυχία του στο Βιετνάμ μετά την πρώτη επιτυχημένη εγκατάσταση αυτού του τύπου τους τελευταίους μήνες, δήλωσε η Enercon.

Ο περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων της Enercon Ασίας-Ειρηνικού, Steffen Brauns δήλωσε:

«Με τη νέα E-160 EP5 E2 φέρνουμε την αιολική βιομηχανία στο Βιετνάμ σε ένα νέο επίπεδο. Ο ανεμογεννήτρια δεν θα διαθέτει μόνο τη μεγαλύτερη διάμετρο ρότορα, αλλά και τη μεγαλύτερη ισχύ γεννήτριας που θα εγκατασταθεί το 2021 στο Βιετνάμ».

Ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Trungham Nguyen Tam Tien δήλωσε:

«Η Enercon έχει αποδειχθεί αξιόπιστος συνεργάτης με κορυφαία πρότυπα ποιότητας. Όπως αποδεικνύεται από τα πολυάριθμα έργα που έχουμε αναλάβει μαζί, μας έχει υποστηρίξει κάνοντας μας διαθέσιμες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Σήμερα τα έργα μας περιλαμβάνουν την E-103 EP2, την E-126 EP3, την E-138 EP3 E2 και τώρα την E-160 EP5 E2. Είμαστε ευτυχείς που συνεχίζουμε την περαιτέρω ανάπτυξη και καθιστούμε το Βιετνάμ τον ηγέτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ασία-Ειρηνικό».