Vestas: Παραγγελία 28 MW για αιολικό πάρκο στην Ιταλία

Vestas: Παραγγελία 28 MW για αιολικό πάρκο στην Ιταλία
Τετάρτη, 30/09/2020 - 14:29

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 28 MW για το χερσαίο αιολικό έργο Serra del Vento στην επαρχία του Παλέρμου στην Ιταλία.

Η παραγγελία που δόθηκε από την AM Energie Rinnovabili, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 8 ανεμογεννητριών Vestas τύπου V136-3.45 MW, καθώς και μια 20ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών Active Output Management 5000 (AOM 5000).

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η παραγγελία ενισχύει την ηγεσία της Vestas στον τομέα της αιολικής ενέργειας στην Ιταλία, όπου έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 4,3 GW αιολικής ισχύος από το 1991, αντιπροσωπεύοντας το 40% της αγοράς.

Ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Νοτίου Ευρώπης και Τουρκίας τη Vestas, Rainer Karan, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την AM Energie Rinnovabili για την εμπιστοσύνη της στην τεχνολογία της Vestas για πρώτη φορά. Η πρωτοποριακή τεχνολογία μας μαζί με τη μακροπρόθεσμη προσφορά υπηρεσιών μας παρέχει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό επίπεδο ενέργειας».

Η παράδοση των ανεμογεννητριών αναμένεται να ξεκινήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους.