Siemens Gamesa: Συμφωνία για 11 ανεμογεννήτριες για 3 αιολικά έργα στη Σουηδία

Siemens Gamesa: Συμφωνία για 11 ανεμογεννήτριες για 3 αιολικά έργα στη Σουηδία
Τετάρτη, 30/09/2020 - 15:47

Η Siemens Gamesa δέχτηκε νέα παραγγελία 11 ανεμογεννητριών για χερσαία αιολικά έργα στη Σουηδία, από την Eolus Vind.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανεμογεννήτριες θα παραδοθούν σε 3 διαφορετικές τοποθεσίες, στο Rosenskog, στο Dallebo και στο Boarp, που βρίσκονται στη νότια Σουηδία.

Η παραγγελία αφορα την παροχή 7 ανεμογεννητριών τύπου SG 5,8-170 και 4 ανεμογεννητριών τύπου SG 5,8-155, οι οποίες θα έχουν διαφορετικό επίπεδο ισχύος, χάρη στην τεχνολογία OptimaFlex, και επιπλέον θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά ύψη πύργου. Μάλιστα η συμφωνία καλύπτει και τη 15ετή παροχή υπηρεσιών από τη Siemens Gamesa.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa Andreas Nauen δήλωσε:

«Τους τελευταίους μήνες καταφέραμε να καθιερώσουμε την πλατφόρμα Siemens Gamesa 5.X ως την τεχνολογία αναφοράς στις σκανδιναβικές χώρες.»

Και πρόσθεσε:

«Το ταξίδι με την Eolus Vind υπήρξε μια πραγματική συνεργασία για να εξάγουμε τα πλήρη οφέλη αυτής της εξαιρετικά ευέλικτης τεχνολογίας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της συνεργασίας μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eolus Vind, Per Witalisson, ανέφερε:

«Στην Eolus είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη Siemens Gamesa και χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα 5.X για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής στα συγκεκριμένα έργα. Τόσο όσον αφορά την εγκατεστημένη ισχύ όσο και τη διάμετρο του ρότορα, αυτές είναι οι μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα η Eolus».

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών έχει προγραμματιστεί για το 2023.