GE: Παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 157 MW για δύο αιολικά έργα στην Αυστρία

GE: Παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 157 MW για δύο αιολικά έργα στην Αυστρία
Πέμπτη, 10/09/2020 - 15:55

Η GE Renewable Energy δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 157 MW, για δύο χερσαία αιολικά πάρκα στο Burgenland της Αυστρίας.

Η συμφωνία με τον όμιλο Püspök προβλέπει την εγκατάσταση 30 ανεμογεννητριών GE Cypress με ύψος ρότορα 158 μέτρων, καθώς και μία πολυετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών, κάτι που σύμφωνα με τη GE θα της επιτρέψει να ιδρύσει μια μονάδα παροχής υπηρεσιών και συντήρησης στη χώρα μέσα στον επόμενο χρόνο.

Οι ανεμογεννήτριες ισχύος 5,5 MW η καθεμία θα διαθέτουν πτερύγια δύο τεμαχίων, κατασκευασμένα από τη θυγατρική της GE, LM Wind Power. Η GE δήλωσε ότι η σχεδίαση πτερυγίων δύο τεμαχίων επιτρέπει την κατασκευή μεγαλύτερων πτερυγίων, τον βελτιωμένο εφοδιασμό και επιπλέον προσφέρει περισσότερες επιλογές τοποθέτησης σε τοποθεσίες που προηγουμένως δεν ήταν προσβάσιμες.

Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών πρόκειται να ξεκινήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ αναμένεται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2021.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Püspök, Lukas Püspök, δήλωσε ότι αυτά τα δύο έργα αποτελούν «ορόσημο» για την ιστορία της εταιρείας και ευχαρίστησε τη GE για το έργο της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GE για τα χερσαία έργα, Peter Wells, πρόσθεσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον όμιλο Püspök σε αυτό το έργο και είμαστε ενθουσιασμένοι που επέλεξε την πλατφόρμα Cypress. Είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε θέσεις εργασίας στην Αυστρία και που βοηθάμε στην αύξηση της καθαρής, προσιτής, και ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα».