Πολωνία: Σχεδιάζει την εγκατάσταση έως και 11GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Πολωνία: Σχεδιάζει την εγκατάσταση έως και 11GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Πέμπτη, 10/09/2020 - 13:11

Η Πολωνία έχει σχεδιάσει έναν χάρτη πορείας σύμφωνα με τον οποίο θα δαπανήσει έως και 30 δις ευρώ για την εγκατάσταση έως και 11 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2040.

Στον ανανεωμένο χάρτη πορείας αναφέρει ότι στοχεύει στην παράδοση 6 GW ισχύος μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, πάντοτε προσανατολισμένη προς τον στόχο του 2040.

Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν μέρος του εγγράφου PEP2040 που καθορίζει τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και η απομάκρυνση από τον άνθρακα, η προσθήκη πυρηνικής ενέργειας, καθώς και η επέκταση της ηλιακής.

Ο υπουργός Κλίματος της Πολωνίας, Michal Kurtyka, δήλωσε:

«Πρόκειται για μια ευκαιρία ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας, των εξειδικευμένων ικανοτήτων προσωπικού, νέων θέσεων εργασίας, καθώς και μια ευκαιρία για δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την εθνική οικονομία».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η μετάβαση απαιτεί επίσης αύξηση της χρήσης τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή θερμότητας και αύξηση της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές.

Πηγή: renews.biz