Nordex: Ξεπέρασε το 1 GW ανεμογεννητριών στη Φινλανδία

Nordex: Ξεπέρασε το 1 GW ανεμογεννητριών στη Φινλανδία
Τρίτη, 01/09/2020 - 14:13

Η Nordex έχει πουλήσει πάνω από 1 GW ανεμογεννητριών στη Φινλανδία από το 2011 που εισήλθε στην αγορά, ξεπερνώντας το συγκεκριμένο ορόσημο με την πρόσφατη παραγγελία ανεμογεννητριών τύπου N163 / 5.X, συνολικής ισχύος 40 MW.

Μάλιστα, η Nordex δήλωσε ότι κατέχει το 25% της αγοράς στην περιοχή.

Τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στη Φινλανδία που έχει προμηθεύσει μέχρι στιγμής η Nordex είναι το αιολικό πάρκο Kivivaara-Peravaara ισχύος 90 MW στα ανατολικά της χώρας, το αιολικό πάρκο Hedet ισχύος 81MW, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2020 και το οποίο αποτελείται από 18 ανεμογεννήτριες τύπου N149 / 4.0-4.5 και το αιολικό πάρκο Oltava ισχύος 91.2MW με 19 ανεμογεννήτριες τύπου N149 / 4.0-4.5, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή.

Τα φινλανδικά αιολικά πάρκα που αποτελούνται από ανεμογεννήτριες της Nordex παρέχουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια σε εταιρείες όπως η Google και η IKEA, καθώς και σε τοπικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας που επενδύουν στην αιολική ενέργεια για να επιτύχουν τους στόχους για απαλλαγή από τον άνθρακα.

Η Nordex ανέφερε ότι οι ανεμογεννήτριες που έχουν σχεδιαστεί για ελαφριά και μεσαία ταχύτητα ανέμου είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τη φινλανδική αγορά. Επιπλέον, η εταιρεία στην αγορά και ανεμογεννήτριες σχεδιασμένες για τις εναλλαγές ψυχρού κλίματος, οι οποίες διαθέτουν και σύστημα αντιπαγοποίησης για τα πτερύγια ρότορα.