Enercon: Παραιτήθηκε ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, Thomas Cobet

Enercon: Παραιτήθηκε ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, Thomas Cobet
Τρίτη, 18/08/2020 - 16:05

Παραιτήθηκε ο Οικονομικός Διευθυντής της Enercon, Thomas Cobet, σύμφωνα με ανακοίνωση της Enercon και θα αποχωρήσει άμεσα από την εταιρεία καθώς η παραίτησή του έχει άμεση ισχύ.

Κατά τους τελευταίους μήνες, ο Cobet έλαβε μέρος και υποστήριξε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης της εταιρείας με σκοπό την οικονομική της ανάκαμψη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Enercon, η θέση του Διευθυντή Οικονομικών θα καλυφθεί προσωρινά από τον Martin Prillmann, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας διαχείρισης της Enercon από τον Ιανουάριο του 2020 και υπεύθυνος για την αναδιάρθρωση της γερμανικής εταιρείας.

Ο Heiko Janssen, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του επενδυτή της Enercon, Aloys Wobben, δήλωσε:

«Η αναδιάρθρωση έχει αποκτήσει δυναμική. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε περαιτέρω βήματα υλοποίησης, ειδικά για το έργο βελτιστοποίησης κόστους ενέργειας που αφορά την ανταγωνιστικότητα των μετατροπέων αιολικής ενέργειας της Enercon. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε σε αυτό. Είμαστε χαρούμενοι που ο κ. Prillmann θα αναλάβει την πρόσθετη λειτουργία του προσωρινού Οικονομικού Διευθυντή και θα επικεντρωθεί στο ζήτημα του κόστους που έχει καταστεί θεμελιώδες για εμάς»