Siemens Gamesa: Παραγγελία ύψους 473 MW για αιολικό έργο στην Ινδία

Siemens Gamesa: Παραγγελία ύψους 473 MW για αιολικό έργο στην Ινδία
Τρίτη, 18/08/2020 - 13:08

Η Siemens Gamesa δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 473 MW για το χερσαίο αιολικό έργο Fatehgarh στο Ρατζαστάν της Ινδίας.

Η Adani Green Energy, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, έδωσε παραγγελία για 215 ανεμογεννήτριες, τύπου SG 2.2-122. Πέρα από την προμήθεια των ανεμογεννητριών, Siemens Gamesa έχει αναλάβει την εγκατάσταση και και τη λειτουργία τους, ενώ το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μάλιστα, η Siemens Gamesa έχει συνεργαστεί και άλλες φορές με την Adani Green Energy, για έργα συνολικής ισχύος 391,2 MW, από τα οποία τα 87,6 MW έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία με τα υπόλοιπα βρίσκονται υπό κατασκευή.

Έτσι, η Siemens Gamesa, με την παραγγελία για το πάρκο Fatehgarh, φτάνει συνολικά τα 860 MW ισχύος τα οποία έχει συμφωνήσει με την Adani.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa της Ινδίας, Navin Dewaji, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτήν τη νέα συμφωνία με την Adani Green Energy και την ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητές μας».

«Οι τόσο μεγάλες συμφωνίες αποδεικνύουν τη δέσμευση της βιομηχανίας ενέργειας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υπογραμμίζουν την όλο και αυξανόμενη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της χώρας».

Σημειώνεται ότι η Siemens Gamesa δραστηριοποιείται στην Ινδία από το 2009 και η εγκατεστημένη ισχύς της στη χώρα ξεπερνά τα 6,9 GW. Επιπλέον, διαθέτει στην Ινδία δύο εργοστάσια πτερυγίων, ένα εργοστάσιο ατράκτων και ένα κέντρο λειτουργίας και συντήρησης.