RWE: Αυξάνει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 2 δις ευρώ για να επενδύσει σε ΑΠΕ

RWE: Αυξάνει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 2 δις ευρώ για να επενδύσει σε ΑΠΕ
Τετάρτη, 19/08/2020 - 15:29

Η RWE αύξησε το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να επεκτείνει τις επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με τη RWE, τα έσοδα από την αύξηση του κεφαλαίου θα επενδυθούν στην βραχυπρόθεσμη ενίσχυση της ισχύος της εταιρείας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και σε μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι το σχέδιο της εταιρείας ήταν να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περισσότερα από 13 GW και να προχωρήσει σε επενδύσεις 5 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος του 2022.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE, Rolf Martin Schmitz, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το ότι έγινε αποδεκτή η προσφορά μας και ότι η φιλοδοξία μας για επέκταση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υποστηρίζεται από τους επενδυτές μας.

«Η πρόσθετη οικονομική ευελιξία, μας επιτρέπει να βελτιώσουμε το εύρος των έργων μας και να επιταχύνουμε τη συνεχή ανάπτυξη της αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε τη θέση της RWE ως μιας από τις κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παγκοσμίως».

Η RWE κατάφερε να αυξήσει τα κεφάλαιά της με την πώληση νέων μετοχών στην τιμή των 32,55 € ανά μετοχή μετά ύστερα από προσφορά μόνο σε θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι δικαιούνται ποσοστό για το οικονομικό έτος 2020.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 10% χρησιμοποιώντας μέρος του εγκεκριμένου κεφαλαίου, με την έκδοση περίπου 61,5 εκατομμυρίων νέων κοινών ανώνυμων μετοχών.

Σημειώνεται ότι η παράδοση των νέων μετοχών στους επενδυτές είναι προγραμματισμένη για τις 24 Αυγούστου 2020.