Vestas: Δεύτερη παραγγελία ανεμογεννητριών για το αιολικό πάρκο Dreieck Spreeau στη Γερμανία

Vestas: Δεύτερη παραγγελία ανεμογεννητριών για το αιολικό πάρκο Dreieck Spreeau στη Γερμανία
Παρασκευή, 14/08/2020 - 16:30

Η Vestas δέχτηκε τη δεύτερη και τελευταία παραγγελία ανεμογεννητριών για το χερσαίο αιολικό έργο Dreieck Spreeau, ισχύος 34 MW, στην ανατολική Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, η δεύτερη παραγγελία που υποβλήθηκε στη Vestas από την ABO Wind, αφορά δύο ανεμογεννήτριες τύπου V150-4.2MW, συνολικής ισχύος 8 MW. Ακολουθεί την πρώτη παραγγελία που έγινε για το αιολικό πάρκο στις αρχές του έτους, συνολικής ισχύος 25 MW, η οποία όμως δεν είχε ανακοινωθεί.

Επιπλεόν, η Vestas έχει 15ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών και συντήρησης ανεμογεννητριών για το αιολικό πάρκο.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ η έναρξη λειτουργίας τους προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο αιολικό έργο θεωρείται το μεγαλύτερο στη Γερμανία που χρησιμοποιεί ανεμογεννήτριες της Vestas τύπου V150-4.2MW.

Με τη συγκεκριμένη παραγγελία, η Vestas ξεπέρασε τα 250 MW παραγγελιών στη Γερμανία για το 2020, ενώ η εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας στη χώρα μέχρι σήμερα ξεπερνά τα 14,5GW.

Ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της εταιρεία για τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, Alex Robertson, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ABO Wind για άλλη μια φορά που επέλεξε τη Vestas ως εταίρο για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου».