Nordex: Δάνειο ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

Nordex: Δάνειο ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού
Παρασκευή, 07/08/2020 - 13:57

Η Nordex εξασφάλισε μια κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ ως διευκόλυνση για τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

Το δάνειο θα έχει διάρκεια έως τις 30 Απριλίου 2022, με το 90% του πιστωτικού ορίου να το εγγυάται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στο πλαίσιο του προγράμματος εγγύησης δανείων, καθώς επίσης και η πόλη του Αμβούργου και το κρατίδιο πολιτεία Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Η τραπεζική κοινοπραξία αποτελείται από τις Banca Bilbao Vizcaya Argentaria, BNP Paribas, Commerzbank Aktiengesellschaft, Credit Agricole Corporate and Investment Bank, HSBC Trinkaus & Burkhardt, Intesa Sanpaolo, UniCredit Bank, Norddeutsche Landesbank και την Cooperatieve Rabobank.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nordex για τα οικονομικά, Christoph Burkhard, δήλωσε σχετικά:

«Ένας κρίσιμος παράγοντας γι’ αυτήν την επιτυχία είναι η εμπιστοσύνη που δίνεται από τους κρατικούς εγγυητές και το τραπεζικό συνδικάτο στον Όμιλο Nordex, ως μια εταιρεία βιώσιμης τεχνολογίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Σημειώνεται ότι τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει αίτηση για κυβερνητική στήριξη στο πλαίσιο του προγράμματος εγγύησης για τον κορωνοϊό, ως προληπτικό μέτρο για την ενίσχυση της Nordex ενόψει της κρίσης.

Η Nordex θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συναλλάγή στην τακτική αναφορά της.