Borssele 3&4: Παρήγαγε για πρώτη φορά ενέργεια

Borssele 3&4: Παρήγαγε για πρώτη φορά ενέργεια
Παρασκευή, 07/08/2020 - 15:20

Τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Borssele 3 & 4 ισχύος 732 MW, το οποίο βρίσκεται στην ολλανδική Βόρεια Θάλασσα.

Η κοινοπραξία Blauwwind, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου δήλωσε ότι 36 από τις 77 ανεμογεννήτριες MHI Vestas τύπου V164-9.5 MW έχουν εγκατασταθεί και ύστερα από περαιτέρω αρχικές δοκιμές, μέσα στις τις επόμενες εβδομάδες, προβλέπεται ότι θα τίθεται σε λειτουργία μία επιπλέον ανεμογεννήτρια κάθε μέρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blauwwind, Roeland Borsboom, δήλωσε:

«Είμαι περήφανος για την ομάδα που έχει κατορθώσει την ασφαλή εκτέλεση του έργου και τη φάση θέσης σε λειτουργία, επιτυγχάνοντας εγκαίρως την πρώτη λειτουργία των ανεμογεννητριών. Ένα έργο τέτοιας κλίμακας και πολυπλοκότητας μπορεί να προχωρήσει, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μόνο με καλή συνεργασία και ευελιξία».

«Η παράδοση της πρώτης παραγόμενης ενέργειας επιτεύχθηκε σε στενή συνεργασία με τις Van Oord, MHI Vestas και TenneT, οι οποίες είχαν θέσει σε ετοιμότητα το δίκτυο ένα μήνα νωρίτερα».

Η κοινοπραξία Blauwwind περιλαμβάνει επίσης τους Partners Group, Shell, DGE, Eneco Group και Van Oord.

Μάλιστα, η Shell και η Eneco Group έχουν εξασφαλίσει 15ετή συμφωνία αγοράς ενέργειας από την κοινοπραξία, σύμφωνα με την οποία ο καθένας θα αγοράσει το 50% της ισχύος που θα παράγεται από το αιολικό πάρκο.

Η Van Oord είχε αναλάβει τη μηχανική, την προμήθεια και την κατασκευή των θεμελίων και των inter-array καλωδίων, ενώ ο υπεράκτιος υποσταθμός, Borssele Bet, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την TenneT.

Πηγή: renews.biz