Vestas: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 40 MW για αιολικό πάρκο στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας

Vestas: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 40 MW για αιολικό πάρκο στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας
Πέμπτη, 23/07/2020 - 14:58

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 40 MW από τη Japan Wind Development (JWD) για το χερσαίο αιολικό έργο Hirado Minami, στο Ναγκασάκι.

Η παραγγελία αφορά την προμήθεια και την επίβλεψη 11 ανεμογεννητριών τύπου V105-3.6MW, οι οποίες θα παραδοθούν με προσαρμοσμένους πυλώνες 72,5 μέτρων.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών πρόκειται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ η έναρξη λειτουργίας τους έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών και συντήρησης όλων των ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με τη Vestas οι ανεμογεννήτριες είναι προσαρμοσμένες στις ακραίες τοπικές συνθήκες ανέμου, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την οπτική επίδραση στη φυσική ομορφιά του τόπου.

Ο πρόεδρος της Vestas Asia Pacific, Clive Turton, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναλάβαμε αυτό το έργο και συνεπώς συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Japan Wind Development. Η εξασφάλιση αυτής της παραγγελίας, λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη, καταδεικνύει τη συνεχή εμπιστοσύνη της JWD προς τη Vestas και την ικανότητά της εταιρείας μας να παρέχει προσαρμοσμένες λύσεις».

«Με τη δυναμική που αποκτά στην ιαπωνική αγορά, η Vestas είναι έτοιμη και δεσμεύεται να υποστηρίξει την όλο και αυξανόμενη φιλοδοξία της χώρας για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».