Siemens Gamesa: Νέα ανεμογεννήτρια 3MW για την αγορά της Ινδίας

Siemens Gamesa: Νέα ανεμογεννήτρια 3MW για την αγορά της Ινδίας
Παρασκευή, 10/07/2020 - 13:59

Η Siemens Gamesa κυκλοφόρησε νέα ανεμογεννήτρια ισχύος 3MW, σχεδιασμένη ειδικά για την αγορά αιολικής ενέργειας της Ινδίας.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ανεμογεννήτρια SG 3.4-145 μπορεί να φτάσει σε ισχύ έως και 3,6MW και να προσφέρει 48% περισσότερη ετήσια παραγωγή ενέργειας από την προκάτοχό της στην Ινδία, την ανεμογεννήτρια SG 2.2-122.

Η ανεμογεννήτρια είναι μια επέκταση της πλατφόρμας Siemens Gamesa 3.X και πρόκειται να κατασκευαστεί στα εργοστάσια της εταιρείας στην Ινδία από τις αρχές του 2021.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αναβαθμιστεί με τον ρότορα 145 μέτρων της πλατφόρμας Siemens Gamesa 4.X, αυξάνοντας έτσι την περιοχή σάρωσης κατά 41% και την ετήσια παραγωγή κατά 48%, σε σύγκριση με την προηγούμενη ανεμογεννήτρια τύπου SG 2.2-122.

Σημειώνεται ότι ο ρότορας βρίσκεται ήδη υπό παραγωγή στην Ινδία.

Σύμφωνα με τη Siemens Gamesa η ανεμογεννήτρια είναι «ειδικά σχεδιασμένη και βελτιστοποιημένη» για τις συνθήκες ανέμου στην Ινδία και στοχεύει στην παραγωγή φθηνότερης ενέργειας με υψηλή αξιοπιστία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa, Alfonso Faubel, δήλωσε: «Η αγορά της Ινδίας εξελίσσεται γρήγορα και έτσι η προσαρμογή στη νέα δυναμική της αγοράς είναι το κλειδί για την επιτυχία και την μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά μας. Η ανεμογεννήτρια SG 3.4-145, είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Οι μακροπρόθεσμες βασικές αρχές της αιολικής βιομηχανίας παραμένουν ισχυρές και αυτή η νέα ανεμογεννήτρια σημαίνει ότι η Siemens Gamesa βρίσκεται σε θέση να βοηθήσει τους πελάτες της να επιτύχουν τους στόχους τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να ενισχύσει την ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά».

Σημειώνεται ότι η ανεμογεννήτρια έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ακραίες και ποικίλες καιρικές συνθήκες της Ινδίας και υποστηρίζεται από ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης και ψύξης, το οποίο εξασφαλίζει αποτελεσματική θερμική ρύθμιση και απόδοση σε περιοχές υψηλής θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα έχει σχεδιαστεί και σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα IECRE, πληρώντας τις απαιτήσεις CEA 2019.